BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den kritik Meral Akşener açıklaması

MHP, eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener’i aday göstermemesine ilişkin açıklamasında Akşener'in iki dönemdir aday olduğu seçim çevresinde diğer seçim çevrelerine göre bir fark yaratmadığını açıkladı.

Abone ol

Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in MHP milletvekili aday listesine konulmamasına ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Habertürk'te yer alan habere göre, Büyükataman, “Akşener’in listeye konulmaması, partide çok ciddi bir sıkıntı varmış gibi yansıtılıyor. Genel başkanlığa aday olacağı, bu nedenle listeye konulmadığı yorumları zorlama değerlendirmeler. Önemli olan partidir, partinin yararıdır, kişiler değil. Bizde şahıslar kaim değildir. Olmaması dünyanın sonu değil. Buna bir görev değişikliği olarak bakmak lazım” diye konuştu.

"FOTOĞRAFIN TÜMÜNÜ GÖRMEK GEREKİR"

Aday yapılmayan isimler üzerinde zorlama yorumlar yapılmasının doğru olmadığını belirten Büyükataman, “2 bin aday adayından herkesin listeye konulması mümkün değildi. Her listeye konulmayanı da genel başkan arayacak diye bir şey yok. Ona bakarsanız, Ali Uzunırmak’ın Aydın’da hizmetleri daha fazladır. Çirkin Ailesi’nin Hatay’da partiye önemli hizmetleri olmuştur. Fotoğrafın tümünü görmek gerekir. Bunu partide büyük bir sıkıntı varmış gibi yansıtmak doğru değil. Bu AKP propagandasının bir uzantısı” ifadesini kullandı.

‘HEYECAN YARATTI’

Teşkilatın listeyle ilgili tepkilerinin çok olumlu olduğunu dile getiren Büyükataman, şöyle konuştu: “Bu değişiklikler teşkilatta heyecan yarattı. Seçime olumlu yansımaları olacağını görüyoruz. Akşener iki dönemdir aday olduğu seçim çevresinde diğer seçim çevrelerine göre bir fark yaratmadı. Orada 3 çıkıyorsa, diğerlerinde de 3 çıkıyor İstanbul’da. Bir katkısı olsa 5-6 milletvekili çıkarırdı. Hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Aslolan MHP’dir. Siyaset uzun soluklu bir maratondur.”

LİSTELERDE ANKET ETKİSİ

Öte yandan, liste değişikliğinde anketler belirleyici olduğu öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre MHP, 7 Haziran’da oy kaybettiği ya da beklentinin altında kaldığı yerlerde anket yaptırdı ve başarısızlığın nedenlerini sorguladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarıyla birlikte bu anketlerin sonuçlarını da değerlendirerek bazı isimleri değiştirdi.


meral-aksener.20150921102407.jpg 
MHP'de 1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimlerinde adaylık listesine alınmayan Meral Akşener'in yakın çevresine "kırgın değil, kızgınım" dediği ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tepki gösterdiği iddia edilmişti.

AKŞENER O GAZETEYİ YALANLADI

Hakkındaki iddialara sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden yanıt veren Akşener, "Sözcü Gazetesi internet sayfasında yer alan haberin içeriğindeki ifadeler şahsıma ait değildir. Kamuoyunun bilgisine sunarım. Aday gösterilmemem hususu Sayın Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın takdiridir. Bu konuda kırgın veya kızgın olmam söz konusu değildir. 6. Dönem Milletvekili seçimleri için partimizden aday olan arkadaşlarıma başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.