BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Göçmenler İstanbul'dan Edirne'ye yürüyor

İstanbul Otogarı'nda bekleyen ve büyük kısmı Suriyeli sığınmacılardan olan göçmenler Avrupa'ya geçebilmek için gece saatlerinde Edirne'ye doğru yürüyüşe geçti. TEM üzerinden ilerleyen grupların geçişine polis izin veriyor.

Abone ol

İstanbul Otogarı'nda bekleyen ve büyük kısmı Suriyeli sığınmacılardan oluşan göçmenler, Avrupa'ya geçebilmek için gece saatlerinde Edirne'ye doğru yürüyüşe geçti.

Gece geç saatlerde TEM otoyolunda yürüyüşe geçen göçmenleri polis herhangi bir şekilde engellemedi.

Doğan Haner Ajansı sayıları 100'ü aşan göçmenlerin arasında bebekler ve çocuklar da bulunuyor.

Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul etmiş ve İstanbul Esenler Otogarı'ndaki oturma eyleminin bitirilmesini istemişti.

Davutoğlu, "Sizden ricam, bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız. Bayramda sizi gitmek istediğiniz şehir ve kamplarda misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Biz Suriyelilerin Ege Denizi'nde ya da yollarda ölmesini istemiyoruz" dedi.

Davutoğlu'yla görüşmenin ardından Suriyeli sığınmacıların otogardaki eylemi bitirme kararı aldığı ifade edilmişti.

Ege Denizi'ni aşarak Yunan adalarına ulaşmaya çalışan göçmenlerin tekne ve botların batması sonucu hayatını kaybetmesi, çok sayıda kişinin sınırı karadan geçmeye çalışmasına nden oldu.

Sosyal medya aracılığıyla organize olarak İstanbul'da toplanan göçmenler, önce otobüslerle, daha sonra ise yürüyerek Edirne'ye ve oradan da Yunanistan sınırına ilerlemeye başladılar. Edirne'de büyük kısmı Suriyeli sığınmacılardan oluşan binlerce göçmenin bekleyişi devam ediyor.