BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  POLİTİKA

MHP'deki fire iddiasına Yıldırım'dan cevap

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa teklifinin MHP ile birlikte hazırlandığını söyleyerek, MHP'deki fire iddialarına cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili çıkışına, "Meclis'te bir konunun nasıl ele alınacağı bellidir" sözleriyle cevap verdi. Yıldırım, MHP'deki fire iddialarına ise Bahçeli'nin sözlerini hatırlattı, "Bunun ötesinde konuşulanlar lafügüzaftır" diye konuştu.

Binali Yıldırım, Irak dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili sorularını cevapladı. Başbakan Yıldırım, bir başka gazetecinin, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, TBMM'de Anayasa teklifi görüşmelerinde sergileyecekleri tavra dair açıklamalarının anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

"Meclis'e gelecekler, ne söyleyeceklerse söyleyecekler. Başka bir bilgi mi var? Meclis'te bir konunun nasıl ele alınacağı bellidir. Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilleri parti grubu adına veya şahıslar adına söz alırlar, fikirlerini beyan ederler, vatandaş da hepsini dinler, ondan sonra kararını verir, kanaatini de oluşturur. Bunun dışında bir yöntem Meclis'in adetine, usulüne, geleneklerine uygun değildir. CHP'nin yeni keşfettiği bir yöntem varsa onu da yarın göreceğiz."

MHP'DE FİRE OLACAK İDDİALARI

Yıldırım, MHP'den Anayasa değişikliği oylamasında fire olacağı yönündeki iddialarla ilgili değerlendirmesinin istenmesi üzerine de şunları kaydetti:

"MHP'nin hangi oyu vereceğini, nasıl yapacağını bu konuda bir bilgi var mı? Yani biz bu konuyu birlikte çalıştık, birlikte yola çıktık, Milliyetçi Hareket Partisi-AK Parti. Dolayısıyla bu teklifin Meclis Genel Kurulu'na getirilmesini birlikte sağladık. Meclis'te de teklifimizi en iyi şekilde savunacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli zaten açıkça 'evet' oyu vereceğini ve verdiği oyun da referandum sürecinde arkasında olacağını söyleyerek bu konudaki bütün dedikoduları, spekülasyonları geride bırakmıştır. Bunun ötesinde konuşulanlar lafügüzaftır."