BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

MHP'de yine Meral Akşener krizi!

MHP tabanının Meral Akşener'i partiye geri istemesi yönündeki talebin ayyuka çıkmasıyla, partide karşı propagandaya hız verildiği iddia edildi.

Abone ol

1 Kasım seçim sonuçlarıyla hezimete uğrayan ve bu tablodan Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi sorumlu tutan çevrelerin, kongre için çevresinde birleştiği ismin Meral Akşener olduğu öne sürüldü.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, kulislerde Akşener’in Genel Başkan adayı olması için kıramayacağı, siyasette etkili olmuş merkez sağdan önemli isimlerin devreye girdiği, parti tabanındaysa karşı propagandaya hız verildiği konuşuluyor.

AKŞENER'İ ZORLAYAN PROPAGANDA OLARAK 'TANSU ÇİLLER'

Akşener’in DYP’de Tansu Çiller ile siyasete girip etkili bir isim olarak kritik dönemlerde görev yapması, ardından AK Parti’nin kurucuları arasında yer alıp, tam kuruluş aşamasında bu hareketten ayrılması ve MHP’ye katılması MHP’deki değişim taleplerinin adresi olarak gösterilen Akşener’i zorlayan propaganda olarak öne çıkıyor.

"ÜLKÜCÜ HAREKET DIŞINDAN GELEN BAŞKAN OLMAZ"

Parti içinde Akşener’e karşı, ülkücü hareket dışından gelen, ülkücüye genel başkan olamaz' görüşü ön plana çıkarken, erkeklerin ağırlıkta olduğu ülkücü hareketin bir kadıntarafından yönetilemeyeceği de diğer konuşulan görüşler arasında...