BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  GÜNCEL

MHP'de flaş gelişme kongre süreci durduruldu

MHP Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek ilçe teşkilatları kongre sürecinin durdurulması gerekçesiyle yerel mahkemelere yaptığı itiraz kabul edildi. MHP'de olağanüstü kongre süreci durduruldu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 15 Mayıs'ta yapılması planlanan olağanüstü kongre süreci durduruldu.

MHP Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek ilçe teşkilatları kongre sürecinin durdurulması gerekçesiyle yerel mahkemelere yaptığı itiraz kabul edildi. Her iki mahkemede ihtiyati tedbir kararı koyarak kongre sürecinin durdurulması ve Yargıtay'ın kararının beklenmesi yönünde karar verdi.

MHP'Lİ OKTAY ÖZTÜRK AÇIKLADI

Yerel mahkemenin verdiği bu kararı MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk açıkladı. Öztürk, "Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya'da delegelerin başvurularını değerlendiren Asliye Hukuk Mahkemeleri, kurultay süreci için ihtiyati tedbir kararı aldı" dedi.

MHP'Lİ MUHALİFLERDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Durdurma kararına ilişkin parti içi muhalefetten ilk açıklama MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "Durdurma kararı hukuksuzdur, kongre çalışmalarımıza devam edeceğiz, durduramazlar" dedi.

Oğan açıklamalarının devamında şöyle konuştu:

"Öncelikle MHP'de bu kurultayı yaptırmamak için Türkiye'nin bir çok yerinde mahkemeye başvurduğunu görüyoruz. Hukukta hiçbir yerinde olmayan uygulama. Bir mahkemenin kararını başka bir mahkemenin bozamayacağı malumdur. Asliye Hukukla durdurma ile bu hadiseyi götürmeye yetkileri yoktur. Bizimde itiraz hakkımız var, bizde itiraz hakkına başvuracağız. Süreç olduğu gibi devam ediyor, bizim açımızdan bu durdurma kongreye yönelik çalışmalarımızı durduracağımız anlamına gelmiyor.

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarıyla da bu işin içinde olduğunu ifade etmişti. MHP ve hükümet engel çekebilmek için seferber oldular. Yani bunlar hakikaten hukuku Türkiye'de hafife almaktan başka bir şey değildir. Mücadelemizi sürdüreceğiz.

Genel Başkanımız gönülünü ferah tutsun. Bahçeli bey paralel yapıya karşı ama ben daha karşıyım. Partimiz ülkücüler tarafından şaha kaldırılmak isteniyor. Seçimlerde 2 milyon oy kaybı yaşamışız. Bunun hesabının birisinin vermesi gerekmiyor mu? "

MHP GENEL MERKEZİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, karara ilişkin açıklama yaptı. Büyük kongrenin Mart 2018'de gerçekleşeceğini belirten Yalçın, Yargıtay kararını bekleyeceklerini açıkladı. MHP'nin karara göre tavrını tespit edeceğini belirten Yalçın, "Yargının kararı orta yerde duruyor. Toplumun her kesimi yargı kararına saygı duymak zorundayız." cevabını verdi.

Semih Yalçın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Esasında daha önceki açıklamalarında da izah ettiğimiz gibi genel merkezimiz Yargıtay'a başvuruduğu andan itibaren sürecin durması gerekiyordu. Muhalifler acul davranarak kongre tarihi tespitine çalıştılar. Arkadaşlarımız ihtiyati tedbir talebini mahkeme kabul etti. Mahkeme kararları çok net ve yerindedir. Ankara'da hakimler var. Yargıtay'da da hakimler var."

YARGITAY'A TEMYİZ BAŞVURUSU YAPILMIŞTI

Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi Nisan ayının başında MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kararla ilgili Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptıklarını duyurmuştu.

Mahkeme tarafından MHP'de olağanüstü kongreyi organize etmek üzere atanan çağrı heyeti ise, MHP kongresinin 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağını açıklamıştı.