BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

Bursa saldırısıyla ilgili yeni iddia! Meğer Merkel'in eşi..

Bursa'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili şok bir iddia gündeme geldi. Saldırıyla kentte bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşinin hedef seçilmiş olabileceği iddia ediliyor.

Abone ol

Bursa'daki canlı bomba eyleminin hedefinin gerçekleştiği sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer'in de kentte olması, yeni bir iddiayı da gündeme getirdi.

Bursa'da yaşanan canlı bomba saldırısına dair pek çok iddia ortaya atılıyor. Bunlardan biri de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer'in de aynı gün kente gelmesi nedeniyle hedeflerden biri olabileceğine dair.

MERKEL'İN EŞİ HEDEF SEÇİLMİŞ OLABİLİR

Sözcü gazetesinin iddiasına göre, Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ev sahipliğinde İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı için kente gelen Sauer de bu saldırının hedefi olabilir. Ancak bu iddiaya dair somut bir bilgi yok.

BURSA'DA KONGREYE KATILDI

Sauer'in de katıldığı ve petrokimya devi şirketleri de bir araya getiren kongreye Prof. Dr. İr. K.P. De Jong, Prof. Dr. Ümit Özkan, Prof. Dr. Fabrizio Cavani, Dr. Volkan Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Alper Uzun gibi önemli isimler katılıyor.

KONREDE 30 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Kongre 30 Nisan gününe kadar devam edecek. Kongrenin ana konuları arasında sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, hava ve su kirliliği kontrolünde kimyasal metotlar, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar gibi günlük hayatı etkileyen konular ele alınıyor.