BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP kurultayı ne zaman muhalifler birleşiyor mu?

MHP'de kurultay için geri sayım başladı. MHP'lilerin en çok merak ettiği konu ise muhaliflerin birleşip birleşmeyeceği. Muhalif kanadın en güçlü isimlerinden Sinan Oğan'ın yanıtı ise net: Ben adayım!

Abone ol

ANKARA 12. Sulh Mahkemesi, geçen cuma günü MHP'de olağanüstü kurultay kararı vermişti.

Kararın ardından MHP'liler bir yandan genel merkezden gelecek açıklamaları diğer yandan da muhaliflerin yol haritasına dikkat kesildi. En çok merak edilen konular ise 'muhalifler birleşecek mi?' ve 'kurultay ne zaman yapılacak?'

MHP KURULTAYI 8 MAYIS'TA

Kritik sorulara MHP'li Sinan Oğan yanıt verdi. Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'la yaptıkları görüşmede kurultay için 8 Mayıs 2016 Pazar günü tarihinin belirlendiğini doğruladı. 

mhp kurultayı ne zaman

OĞAN: BEN ADAYIM!

Hem MHP çevrelerinde hem de kamuoyunda oluşan ‘muhalifler seçime birleşerek girecek’ algısıyla ilgili de açıklama yapan Oğan, “Şuanda kamuoyunda ve medyada ‘muhalifler birleşti’ algısı var. Biz hiçbir zaman ayrı değildik. Adaylar ayrı değildi zaten birdi. Kurultay sürecinde de birlikte hareket ediyoruz. Ben adayım. Diğer arkadaşlar birleşme konusunda nasıl bir karar alırlar bilemiyorum ancak ben şahsi olarak adayım” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'YE TEPKİ: HANGİ YETKİYLE...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında mahkeme kararını da değerlendirmişti.

Devlet Bahçeli konuşmasında, "MHP ile uğraşılması boşuna değildir. MHP ayak oyunlarına hazrılıklıdır. Her musibeti def edecek cesarettedir. Tüzük kurultayı için imza veren her kardeşim benim için değerlidir. Anlamadığım ve asla anlayamacağım ön plandaki çığırtkanlar MHP'yi bir plan çerçevesinde etkisizleştirmek isteyenlerdir. Bunlar 40 fırın ekmek yeseler yine de MHP'yi kafalarına göre tanzime edemeyeceklerdir" demişti.  

Bu açıklamalara da yanıt veren Sinan Oğan, “Devlet Bey hangi yetkiyle kurultay yaptırmayacağım diyor. Bildiğim kadarıyla kurultay yapıp yapmama kararını genel başkan değil delegeler veriyor. Delegeler de vermiş olduğu 558 imza ile kurultay istediğini ortaya koydu. Olay bu kadar açık ve net” dedi.