BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53
HABER /  MEDYA

İşte Erdoğan'ın 'ayrıl oradan' dediği Zaman muhabiri

Başbakan Erdoğan'a Egemen Bağış'ın ses kayıtlarını soran Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı, aldığı ilginç yanıta karşın "Başbakanı takip etmeye devam edeceğim" dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'a eski bakan Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin AK Parti'nin tavrını soran Zaman Gazetesi muhabiri Tuğba Mezararkalı, “Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum ama yine Başbakan Erdoğan'ı takip etmeye devam edeceğim" dedi.

"BENCE AYRIL ORADAN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Egemen Bağış’ın internete yansıyan ses kayıtları hakkında ne düşündüğünü soran Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı’ya, çalıştığı gazeteyi kast ederek, “O müfterilerle aynı yerde durma, bence oradan ayrıl” demişti.

Mezararkalı, Egemen Bağış'ın Kuran-ı Kerim'le dalga geçtiği öne sürülen ses kaydını hatırlatarak, Bağış'ın partiden ihracının gündemde olup olmadığını sordu. Erdoğan ise Bağış'ın arkasında durdu ve Mezararkalı'ya, "O müfterilerle aynı yerde durma, bence oradan ayrıl" diye çıkıştı.

‘BEN GÖREVİMİ YAPTIM’

Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı, sorusu ve o anda yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dönüşümlü olarak Başbakan Erdoğan'ı takip ettiğini kaydeden Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı, Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili tek bir açıklama yapmadığına işaret etti.

Gazetecilik görevini yaptığını ve Egemen Bağış'la ilgili soruya cevap aradığını kaydeden Mezararkalı, "Egemen Bağış dublaj olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan da Egemen Bağış'ın arkasında durdu. Ancak, ses kaydında adı geçen diğer ismin açıklamaları var, özür de diledi. Bunu nereye koyacağız?" diye sordu.

‘SORUM YARIDA KESİLDİ’

Sorusunun yarıda kesildiğini bu yüzden sorusunun devamını getiremediğini ifade eden Mezararkalı, bundan sonra da gazetede çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Bir arkadaşımız bir fotoğraf yüzünden gözaltına alındı. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum ama yine Başbakan Erdoğan'ı takip etmeye devam edeceğim" dedi.

İŞTE O SORU VE ERDOĞAN'IN YANITI