BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,80
ALTIN 2.397,26
HABER /  GÜNCEL

Pamir'in ailesinden acil çağrı

Sarıyer Zekeriyaköy'de dün sabahtan beri kayıp olan Küçük Pamir için ailesinden komşulara çağrı geldi.

Abone ol

SARIYER Zekeriyaköy'deki evinden dün sabah saatlerinde çıkan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik'in izine hala ulaşılamadı.

Minik Pamir ormanlık alanda az sayıda ekip ve kokuya duyarlı köpekler tarafından aranıyor. Yetkililer, Pamir'in izini bulmak için Zekeriyaköy'de oturanlardan evlerinin önündeki kameraları incelemelerini istiyor.

Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden dün sabah saatlerinde çıkan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor. Arama çalışmalarına Jandarma, itfaiye, belediye ve gönüllü ekipler katılıyor.Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen Pamir'in izine hala rastlanamadı. Pamir Dikdik'i şu anda ormanlık alanda az sayıda bir ekip, kokuya duyarlı köpekler yardımıyla arıyor. Köpeklerin daha iyi koku almasını sağlamak için arama çalışmalarına az sayıda kişi katılıyor.

Bugün saat 10.00'da ise 350 kişilik bir ekip arama çalışmalarına destek verecek. Arama patikalık alanlarda yoğunlaşacak. Zekeriköy'deki havuz ve kuyular da boşaltıldı.

istanbul zekeriyaköy'de kaybolan küçük pamir bulunamadı.jpg

KAMERA KAYITLARINI İNCELEYİN

Yetkililer çalışmanın şu anda 3.5 kilometrelik bir alanda devam ettiğini ancak öğlen saatlerine kadar Pamir Dikdik'in izine rastlanmaması durumunda, alanın genişletileceğini açıkladı. Arama çalışmalarını yürüten yetkililerin Zekeriyaköy'de oturanlardan bir ricası da var. Çevre sakinlerinin evlerinin önündeki kamera kayıtlarını inceleyerek, Pamir'in bulunmasına yardımcı olmaları isteniyor.

Yetkililer, evlere takılan kamera sisteminin, saatleri ileri alma fonksiyonu bulunmadığını bu nedenle aramada buna dikkat edilmesini istedi.

İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU'DAN PAMİR AÇIKLAMASI TIKLAYIN

AYAKKABILARI DAHİ YOKTU

Zekeriyaköy'deki evlerinden çıkıp Pamir'i aramak için Zekeriyaköy'de kurulan koordinasyon merkezine gelen baba Serdar Dikdik, burada AFAD ekipleri ile görüştü. 24 saat geçmesine rağmen hala bulunamayan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in babası Serdar Dikdik şunları söyledi: "Çocuğun üzerinde tulum vardı, ayaklarında ayakkabı dahi yoktu. O yüzden ormanlık alanda derinlere gittiğine inanmıyorum. Muhtemelen dün akşam çevredeki villaların bahçesine yada boş villaların içine girdi. Gece uyumuştum, bilemem çünkü çok yaramaz hareketli bir çocuk. Şimdi az sonra geceyi geçirdiği villalardan birinden çıkıp sokaklarda dolanacağına inanıyorum. Sokaklara da dikkatli bakılsın. Öte yandan çevredeki emlakçılar ve villa sahiplerinden villaların içlerine iyicene bakmalarını rica ediyorum. Belki girdiği bir villada içeride mahsur kalmış kapıyı açamıyordur. Bu nedenle buralara da dikkat edilmesini rica ediyorum" dedi.

MEDYUMA SORDULAR

Çaresiz kalan mahalle sakinleri medyumlardan yardım istedi. Sordukları bir medyumun küçük Pamir'in, canlı halde ormanda yaşadığını iddia etmesi mahalleli kadınlar arasında bir anda heyecana yol açtı. Bunun ardından ormanlık alan tekrar tarandı. Isıya duyarlı termal kameraları olan jandarma helikopterleri de ormanlık alanda aramalar yapıyor. Evin bahçesine ses sistemi kuruldu ve sese doğru gelme ihtimaline karşı Pamir'in sevdiği çizgi filmler açıldı. Evin çevresindeki vatandaşlar uzaklaştırıldı ve kokuya duyarlı köpeklerle tekrar detaylı arama yapılıyor. Bütün bu çabalarla rağmen 13 saattir küçük Pamir'in izine rastlanmadı.

"ÇOCUĞUMUZ EVİN KAPISINI AÇARAK EVDEN KAÇMIŞ"

Sabah evde uyudukları sırada çocuğunun evden ayrıldığını söyleyen acılı baba Serdar Dikdik “Çocuğumuz evin kapısını açarak evden kaçmış. Sabah 9.30'dan itibaren yok. Polis Jandarma herkes arıyor. Çocuğumu görenlerin, duyanların haber vermesini bekliyoruz" dedi.

Çocuğunun 3,5 yaşında olduğunu üzerinde uyku tulumu ile ayakkabısız olarak kayıplara karıştığını belirten baba, “Polise Jandarmaya haber verdik. Pamir ormanlık alan dahil her yerde aranıyor. Sosyal medyada da duyuru yaptık. Herkesten yardım bekliyoruz “ diye konuştu.