BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'e büyük şok! O ismin de gerisine düştü...

İYİ Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e son gelen anketler şok üstüne şok yaşatıyor... Akşener için ikinci tur hayal gibi görünürken, Metropoll'ün anketine göre ise Akşener Selahattin Demirtaş'ın da gerisine düşmüş görünüyor.

Abone ol

24 Haziran'da ikinci tura kalacağını iddia eden İYİ Pati lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e son dönemde gelen anketler şok üstüne şok yaşatıyor. En büyük şoku ise Metropoll'ün açıkladığı anketle yaşadı Meral Akşener. Metropoll anketine göre Akşener bırakın ikinci tura kalmayı HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın bile gerisine düştü. 

AKŞENER İKİNCİ TURA KALAMIYOR!.. Metropoll Araştırma'nın anketine göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46 gözükürken, CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 20 çıktı. Metropoll, bu sonuçlarla 8 Temmuz'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ikinci turuna Erdoğan ve İnce'nin kalacağını savundu...

AKŞENER, DEMİRTAŞ'IN GERİSİNDE KALDI!.. Araştırma sonucuna göre, "İkinci tura ben kalacağım ve cumhurbaşkanı ben olacağım" iddiasındaki Meral Akşener, Muharrem İnce'nin çok çok gerisinde kalırken, asıl şoku HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın da gerisinde kalarak yaşadı. Ankete göre ilk turda Demirtaş'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 11.4 iken, Meral Akşener'e oy vereceğini söyleyenler 11.2'de kaldı.

KARARSIZLAR VE PROTESTO EDECEKLER... Metropoll'ün anketine göre Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu'na oy verceğini söyleyenlerin oranı yüzde 1.7 iken, Doğu Perinçek'e oy vereceğini söyleyenler ise 0.1 oldu. Kararsızların oranı 5.6 iken, hiçkimseye oy vermeyeceğini söyleyenler 1.8, protesto oyu kullanacaklar ise 1.4 çıktı.

SONAR ANKETİNDE DE AKŞENER İKİNCİ TURA ÇOK UZAK... Sonar Araştırma'nın 5 Haziran tarihli anket sonuçlarına göre de Meral Akşener'in ikinci tura kalması hayal gibi görünüyor. Sonar'ın anketine göre CumhurbaşkanıErdoğan'ın oy oranı yüzde 48.3, Muharrem İnce yüzde 31.4, Meral Akşener yüzde 9.5, Selahattin Demirtaş yüzde 8.2, Temel Karamollaoğlu yüzde 2.1 ve Doğu Perinçek de yüzde 0.5 görünüyor.