BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener'den bomba açıklamalar Devlet Bey de...

Abdülkadir Selvi, kongre sonrası MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

10 Temmuz kongresi için heyet seçildiğini söyleyen Meral Akşener, "Devlet Bey de aday olabilir. Kongre heyeti kendisiyle bunu da görüşür" dedi.

10 Temmuz tarihinde yapılacak olan kurultayı kim toplayacak? Pazar günü yapılan kongrede alınan karar muhalifler ile genel merkezi karşı karşıya getirecek.

19 Haziran'daki kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle seçimli olağanüstü kongreye götürmek üzere heyet oluşturuldu.

Genel merkezin devre dışı bırakılması anlamına gelen bu gelişme Bahçeli taraftarlarını kızdırdı. Gözlerin çevrildiği adaylardan Meral Akşener, kongre sonrası Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuştu.

DEVLET BEY DE ADAY OLABİLİR

Selvi'nin kongreyi kimin toplayacağı sorusuna Akşener şu cevabı verdi:

“Sayın Genel Başkan 10 Temmuz’da olağanüstü kongre çağrısı yaptı ama Genel Merkez’in hiçbir resmi müracaatı yok. 19 Haziran kongresinde yaptığımız değişikliğe göre ise partiyi 10 Temmuz’a kongrenin seçtiği heyet götürecek. Devlet Bey de aday olabilir. Kongre heyeti kendisiyle bunu da görüşür.”

SONUNA KADAR MÜCADELE EDERİM

 “Peki Genel Merkez bu kararı tanımazsa ne yapacaksınız” sorusuna ise Akşener şu karşılığı verdi:

“Üst kurul delegelerinin oybirliği ile kararlar alındı. Olağanüstü kurultayın verdiği her kararın takipçisi olacağım. Onların haklarını, hukuklarını sonuna kadar savunacağım. Eğer bugün olağanüstü kongrenin hukukunu korumazsam olmaz. Her şeyi göze alır, kongrenin hukukunu korur, sonuna kadar mücadele ederim.”

SIKIŞIK ORTAM YÜZÜNDEN ARKADAŞLARLA PAYLAŞAMADIM

Tüzük değişikliği konusunda diğer adaylardan, “Bize haber verilmedi” yönünde itirazları hatırlatan Selvi'ye Akşener, "Ama kongrenin sıkışık ortamında arkadaşlarla paylaşma imkânım olmadı. Ama bu kararlar oybirliği ile alındı." diye yanıt verdi.

Yazının tamamı için tıklayın