BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de Meral Akşener'den sonra kilit isim

MHP tüzük kurultayına Meral Akşener damga vururken, Koray Aydın'ın 10 Temmuz'daki kurultayın 'kilit ismi' olacak gibi görünüyor. “bozguncu” ve “Genel Merkeze hizmet eden”

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibininin tüm çabalarına rağmen tüzük kurultayı yapıldı.

BARİYER YIKILDI

MHP'li muhalifler engelleri birer birer aşarak psikolojik bariyeri yıktı. genel merkezin ne "illegal" iddiası, "ne korsan kongre" nitelemesi, ne de "oyunu boz" sloganı muhalifleri yolundan döndüremedi.

RÜZGARI ARKASINDA HİSSEDEN AKŞENER

Kuşkusuz bu sürecin öne çıkan ismi Meral Akşener oldu. "Oluşturduğu rüzgar", iddialı demeçler, partililerin yoğun ilgisi onu diğer adaylardan farklı kıldı.

Divan başkanlığına kendi adayının seçilmesi, Akşener'in muhalif adaylar içerisinde en güçlü aday olduğunun göstergesi kabul ediliyor. "Güç farkını" hisseden Akşener, bu durumu rakiplerine yansıttı.

Tüzük kurultayı için delegelerden toplanan imzalar sırasında, Akşener'in ayrı bir yol izlemesi ilk işaretti. Akşener, 15 Mayıs'ta Büyük Anadolu Oteli önünde yapılamayan kurultay gününde alanı terketmeyerek, diğer adayları "sattı" suçlaması yöneltildi.

Yine Akşener geçtiğimiz günlerde diğer adayların iftar davetini geri çevirdi. "Güven bunalımı" dünkü kurultayda da devam etti. Sinan Oğan ve Koray Aydın, kongrede yapılan tüzük değişikliklerinden sadece 1 tanesinden haberleri olduğunu açıkladı.

Şimdi gözler 10 Temmuz'da Meral Akşener ekibinin tek başına hareket edeceği görünen kongrede, diğer muhaliflerin ve Bahçeli'nin alacağı kararlara çevrildi.

KİM KİMİN LEHİNE YARIŞTAN ÇEKİLECEK?

Kulislerde dün gün boyu “Akşener harici en fazla oy alan aday üzerinde birleşeceği” yorumları yapıldı. Ancak aksi yönde düşününler de yok değil. Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın Akşener cephesine katılacağını söyleyenler de var.

Şüphesiz Akşener'den sonra öne çıkan isim Koray Aydın oldu. Ancak Koray Aydın'ın genel başkanlık yolu dikenli güllerle dolu kuşkusuz.

KORAY AYDIN 2012'DE NE YAPMIŞTI?

Bahçeli’ye rakip olduğu 2012 kongresi sürecinde kendisini destekleyen 8 il başkanını yarı yolda bırakmakla suçlanmıştı. Bahçeli ile anlaşarak, yeniden milletvekili seçilip, partide önemli koltuklar edinmekle eleştiriliyor. Nitekim 8 eski il başkanı geçtiğimiz ay düzenledikleri basın toplantısında, Aydın'ı “bozguncu” ve “Genel Merkeze hizmet eden” biri olarak tanıttı.

AKŞENER'E GÖRE 'YIPRANMIŞ' İSİM

Yine Koray Aydın'ın göreceli olarak partide, Akşener'e göre daha eski bir isim. Dolayısıyla "denenmiş" bir isim. Koalisyon döneminde bakanlık yapan Aydın, yargılandığı Yüce Divan'da aklansa da "yıpranmaktan" kurtulamadı.

BAHÇELİ VE AYDIN'IN 'CEMAAT' İTTİFAKI

Akşener'le ilgili 'cemaat uyarısı' yapan Koray Aydın'ı tebrik eden Bahçeli'nin "Adaylar arasında tek ülkücü odur" sözleri senaryoları beraberinde getirdi. Bahçeli'nin son dakikada sürpriz yapıp, ikinci turda Koray Aydın lehine yarıştan çekilebileceği bile konuşuluyor.

Siyasette 24 saatin çok uzun olduğu gerçeğiyle, 10 Temmuz'a kadar köprünün altından çok sular akacak.

NEFESLER KESİLECEK

Noter tasdikli 662 delegenin imzası, 1198 delegenin katılatacağı 10 Temmuz seçimli kurultayının kıran kırana bir mücadeleye sahne olacağını gösteriyor. Hesaplaşma sadece Bahçeli ile değil, muhaliflerin aralarında da yaşanacak.