BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener'den '25 bin kişiyle Beştepe'ye yürürüm' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Meral Akşener'i '25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm' iddiasıyla ilgili açıklama yapmaya çağırdı.

Abone ol

Siyaset dünyası MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’i konuşuyor.

Akşener'in MHP’deki kurultay süreci ile ilgili söylediği iddia edilen “Kurultay sürecine müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm" açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

AKŞENER YALANLADI

Meydan gazetesi yazarı Ömer Şahin'in Akşener'le ilgili yazısı ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Akşener Erdoğan'a en yakın isimlerden birisinin aracılığıyla o mesajı vermiş. Konuyla ilgili sessizliğini Erzincan'da bozan Akşener, o sözlerin kendisine ait olmadığını söyledi.

SOYLU'DAN MERAL AKŞENER'E ÇAĞRI

Tartışmaların merkezindeki Akşener'e ait olduğu iddia edilen sözler Soylu'nun da gündemindeydi. Soylu, Akşener'i konuyla ilgili net bir açıklama yapmaya çağırdı.

Dün Trabzon’un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl’de bir otelde Turizm Değerlendirme Toplantısına katılan Soylu, gazetecilerin Meral Akşener'in sözleriyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI MI YAPMADI MI?

"Meral Hanım benim eski dostumdur. Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde böyle bir ifadede bulundu mu, bulunmadı mı? Bilmiyorum ama benim çağrım şudur. Yani bir gazeteci ağzıyla söylenmiş bir söz bu. Çok net altını çizerek ifade etmek istiyorum ki söyleyip söylemediğini bir kere kendisi ortaya koysun. Söyleyecek sözüm var bu işe. Hem de iyi söyleyecek sözüm var ama bunu bir gazeteci üzerinden değil, kendisinin net bir şekilde 'Ben böyle bir sözü söyledim' diye ifade ettikten sonra hem de çok güzel söyleyecek sözüm var. Sadece benim değil daha söylenecek söz var. Sadece şunu bekliyorum. Bir mahkeme sürecini Sayın Cumhurbaşkanımızı ifade ederek etkilemeye çalışan böyle bir açıklama yaptı mı, yapmadı mı? Bana o lazım. Yani bir gazete üzerinden böyle söylüyor gibi bir ifade, şu anda bizim bir değerlendirme yapmamızı gerektiren bir ifade değil ama bu açıklamayı beklerim. Çünkü bizim söyleyecek sözümüz var."