BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mehmet Metiner'den Demirtaş için olay sözler

AK Parti milletvekili Mehmet Metiner A Haber canlı yayınında Selahattin Demirtaş'ı bombaladı. Metiner, Demirtaş için 'Kürtlerin artık utanç duyacağı bir isim' dedi.

Abone ol

Selahattin Demirtaş'ın HDP grup toplantısında kürsüye çıkıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tek cümle kurup inmesi olay yarattı. A Haber’de Memleket Meselesi programına katılan AK Parti milletvekili Mehmet Metiner , Demirtaş'ı canlı yayında çok ağır bir dille eleştirdi. Metiner, "Kürtlerin utanç duyduğu isim' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün partisinin en kısa grup toplantısı konuşmasına imza atmıştı. Kürsüye çıkması ile inmesi bir olan Selahattin Demirtaş şunları söylemişti;

-"Tarihimizin en kısa grup toplantısı yapacağız. Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile kirli bir pazarlık olmadı asla olmayacak. Sayın Recep Tayyip Erdoğan HDP varoldukça, HDP'liler bu topraklarda yaşadıkça sen başkan olamayacaksın. Seni başkan yaptırmayacağız"

MEHMET METİNER : 'KÜRTLERİN UTANDIĞI İSİM'

A Haber’de Salih Nayman’ın moderatörlüğünde yayınlanan Memleket Meselesi programında konuşan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner Demirtaş'ın bu açıklamaları için çok ağır konuştu.

Demirtaş’ın iki yüzü olduğunu öne süren Mehmet Metiner, şunları söyledi;

-"Birinci Demirtaş, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine zarar veren bir Demirtaş’tır. Çözüm sürecine zarar verendir. İkinci Demirtaş; boyuna, posuna bir aynaya baksın, Beyaz Türklerin sevimli yüzü olabilir ama Kürtlerin artık utanç duyacağı bir isim. Ben bir Kürt olarak artık Selahattin Demirtaş’ın bir başka yerin adamı olduğu kanaatindeyim. İmralıdaki de duysun bunu. Kandil’de Cemil Bayık’ın söylediklerini İmralı’ya okutmak lazım. Ahmet Şık’a Cumhuriyet Gazetesi’nde verdiği beyanatları okuması lazım. Kendisi İmralı’da ne söylüyor. Kandil’de Cemil Bayık ne söylüyor, Türkiye’de Selahattin Demirtaş ne söylüyor. Böyle bir kafa karışıklığı olmaz, böyle bir çözümsüzlük siyaseti olmaz.

ERDOĞAN’A ‘OLAMAZSIN’ DİYENLER HEP KAYBETTİ

Programa katılan Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısındaki sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başkan olamazsın sözlerinin altında tehdit olduğunu vurgulayan Petek, Erdoğan'ın siyasi geçmişinden örneklerle önemli açıklamalarda bulundu. Daha önceleri Cumhurbaşkanı olamazsın, muhtar bile olamazsın diyenlerin hep kaybettiğini hatırlatan Reşat Petek, Demirtaş’a da hak ettiği cevabın millet tarafından verileceğini vurguladı.