BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu kar şiddetlenecek mi?

İstanbul bu sabah karlı bir sabaha uyandı. Hava durumu raporlarına göre sıcaklık düşecek kar yağışı öğlene kadar devam edecek. Şiddetini arttırmayacak.

Abone ol

İSTANBUL bu sabah kar yağışlı bir sabaha uyandı. Meteoroloji'nin günlerdir verdiği uyarı 'kar yağışı görülebilir' uyarısı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı öğle saatlerinde kadar aralıklarla devam edecek. Özellikle gece yarısı sert bir sıcaklık düşüşü bekşeniyor. Şiddetini arttırmayacak ama soğuk hava hafta boyunca etkili olacak. arçalı bulutlu, Kırklareli'nin sahil kesimleri ile İstanbul'un öğle saatlerine kadar kısa süreli ve hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-03-18-at-8.22.31-am.png

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Çorum, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, Muğla ve Antalya kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu gölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.