BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand Müslüman mıydı

Mehmet Ali Birand öldü ama geride ilginç hatıralar bıraktı. Usta gazetecinin Nihat Hatipoğlu ile diyalogları çok çarpıcıydı.

Abone ol

Mehmet Ali Birand "İnançlı insan mısınız" sorusuna Birand, "Ben Allah'a inanırım, camiye çok az gittim, namaz kılmam, böyle büyüdüm" diye cevap vermişti.

Dün hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand, kendi özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri Mesut Yar'ın programında anlatmıştı. Mehmet Ali Birand'ın dine bakışı hep merak edilmişti. İşte o gizemi Birand, bizzat kendi ağzından açıkladı.

Birand, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te yayınlanan Mesut Yar'ın sunduğu "Orada Laf Çok" programına konuk olmuştu. Programa katılanlar arasında ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da vardı. İkili arasında din üzerine ilginç diyaloglar yaşandı.

BEN ALLAH'A İNANIRIM, CAMİYE ÇOK AZ GİTTİM

Mesut Yar'ın "İnançlı bir insan mısınız?" sorusuna Birand "Ben Allah'a inanırım, camiye çok az gittim, yalan söylememe imkan yok. Namaz kılmam, böyle büyüdüm, bu şekilde yetiştirildim. Benim hayatım dinin dışında şey yaptı. Ama Allah'a inanırım" diye cevap verdi.

Araya giren Hatipoğlu ise "Ama böyle olmayacak bundan sonra inşallah düzelir" diye karşılık verdi. Ardından Birand, "Noel günü Müslümanlığa şey yapar gibi" diyerek kahkaha attı.

UMREYE GİTMİŞ

Hatipoğlu da kendi programına konuk ettiği Birand'ın umreye gittiğini öğrendiğinde çok şaşırdığını söyledi.

"Çok inanırım inançlı bir insanımdır, gayet tabi müslamanım" diyen Birand, dinler arasında kıyaslama yapmadığını söyledi.

Kanal D Haber, dün akşam işte o programdan bir bölümü ekranlara getirdi.