BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

PKK imamlarına ceza yağdı

Aralarında terör örgütü PKK'nın imamlarının da bulunduğu 16 kişi hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Abone ol

KCK'ya yönelik yapılan operasyonda yakalanan BDP’nin Adana eski il başkanı ile PKK'nın imamlarının da aralarında bulunduğu 16 kişi 6 yıl 3 aydan, 11’er yıl 3’er aya kadar hapis cezasına mahkum edildi.

Terörle Mücadele ekiplerince 2011’in Ağustos ayında bölücü örgüt PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik yapılan operasyonda 19 kişi yakalandı.

BDP Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ile ‘sivil itaatsizlik hareketi' kapsamında PKK tarafından alternatif Cuma namazı kıldırmaları için imam olarak görevlendirildiği iddia edilen İsa Turan, Abdulmecit Er, Mehmet Bozhan ve Murat Kurt ile bazı BDP'li 9 kişi 11 Eylül 2011'de tutuklandı. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘PKK'ya üye olmak, PKK'nın propagandasını yapmak, yardım etmek, tehdit' suçlarından yargılanan BDP’liler ve PKK’nın imamları karar duruşmasına çıktı. Karar duruşmasına tutuklu BDP Adana eski il Başkanı Mehmet Zeki Karataş, Mehmet Tayip Yıldız, Esmer Ece, Neval Aydın, Musa Ertaş, Mehmet Emin Oruç, Hüseyin Güloğlu, Mehmet Bozhan ve Murat Kurt ile avukatları katıldı.

Sanıklar esas hakkındaki savunmaları ve son sözlerinde Kürtçe savunmak yapmak istedi. Mahkeme Başkanı da, “Kürtçe konuştuğu görüldü” diyerek tutanağa geçti.Daha sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, ‘PKK örgüt üyesi olmak ve örgütün korkutucu gücenden yararlanmak’ suçlarından BDP Adana eski İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş’ı 10 yıl hapse mahkum etti. Diğer sanıklar, İsa Turan, Murat Kurt, Mehmet Emin Oruç ve Hüseyin Güloğlu 11’er yıl 3’er ay, Mehmet Tayip Yıldız, Neval Aydın, Mehmet Bozhan ve Musa Ertaş 10’ar yıl, Mahmut İçlek, Şeyhmus Kabak, Mehmet Cihan Kıran, Esmer Ece, Abdulmecit Er, Kamuran Sunbat ise 7’şer yıl 6’şar, Cafer Temel ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Diyaeddin Ulus, Hülye İpek ve Safiye Alağaş’ın davaları ise yakalanamadıkları için ayrıldı.