BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Birand'ın bu yaptığını Doğan bile bilmiyormuş!

Birand'ın vefasını, Aydın Doğan canlı yayında açıkladı: "Ölmeden önce transfer teklifi almış..."

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Türk medyası Birand'ın ölümünün şokuyla sarsılıyor. Usta gazetecinin hayatını kaybetmesi gündeme bomba gibi düşerken Birand'ın evi gibi olan Doğan Grubu'nda büyük bir şaşkınlık yaşanıyor.

Grubun patronu Aydın Doğan Beyaz TV ekranlarında yayınlanan "Adalet Masası" programına bağlanarak, yakın çalışma arkadaşı Birand'ı anlattı.

Birand'ın ölümünün ardından, Aydın Doğan'ı bile şaşırtacak bir olayın olduğu da ortaya çıktı. Birand'a kendisinden habersiz yüksek bir ücretle bir televizyon kanalı tarafından transfer teklifi yapıldığını öğrenen Aydın Doğan, Birand'la ilgili bu bilinmeyen gerçeği de ilk kez Beyaz Tv canlı yayınında açıkladı.

YERİ KOLAY KOLAY DOLMAYACAK

"Birand, Türk basınında daima bir efsane olarak yaşayacak. Benim ızdırabım büyük. Değerli bir çalışanımızı, bir arkadaşımızı kaybettik" diyen Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan, Birand'ın yerinin kolay kolay dolmayacağını vurguladı.

BİRAND'A TRANSFER TEKLİFİ YAPILMIŞ

Aydın Doğan, bir başka kanala canlı yayın için bağlanacağı sırada kendisine Birand'la ilgili özel bir bilgi verildiğini de söyledi.

Birand'a Türkiye'nin önde gelen bir medya grubunun transfer teklifi yapıldığını söyleyen Aydın Doğan "Bir televizyon kanalına bağlanırken, önemli bir açıklama yaptılar bana bilmiyordum, bugün öğrendim. Kısa bir dönem önce, ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum, önemli bir adam biliyor muydun bunu diye anlattı... Kısa bir süre önce  bir kaç ay önce, önemli bir para teklif ederek transfer teklif etmişler. Demiş ki 'Benim Doğan Grubu'na dostluk ve vefa borcum var. En kötü günlerimde bunlar benim yanımda oldular. Ben ayrılmam' demiş. Ben bunu bu akşam öğrendim bilmiyordum." dedi.