BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
HABER /  DÜNYA

Obama Şeyh Mahmud ile görüştü

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud'un Beyaz Saray'daki görüşmesine ABD Başkanı Barack Obama'nın da katıldığını bildirildi.

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney , görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Obama'nın, asistanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Denis McDonough ile Mahmud arasındaki görüşmeye dahil olduğunu belirten Carney, Barack Obama 'nın Mahmud'u geçen yılki seçimleri kazanması ve Somali'de 20 yıldan fazla süredir ilk kez kalıcı ve temsiliyetçi bir hükümet kurması dolayısıyla tebrik ettiğini kaydetti.

Carney, Obama'nın Somali 'de geçen yıldan bu yana etkileyici biçimde güvenlik ve siyasi kazanımlarının elde edilmesine değindiğini ifade ederek, şunları belirtti:

''Obama, Somali'nin yüz yüze olduğu birçok zorluğun farkında ama Somali'nin geleceği konusunda iyimserliğini ifade etti. Obama, yeni Somali Hükümeti ile barış ve güvenliği teşvik etmek, mali idareyi güçlendirmek ve sosyal servislerin tedarikini artırmak için ortaklık içinde çalışmaya yönelik taahhüdünü yineledi.

Başkan ayrıca, Mahmud'u, Somalililerin hayat standartlarını artırma yönünde son zamanlardaki ilerlemeleri artırarak ve bölgesel ve uluslararası partnerlerle çalışarak, Somali'de 20 yıldan fazla süredir yaşanan iç savaş faslını kapatma yönündeki bu eşsiz fırsatı değerlendirmeye çağırdı.''