BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.458,47
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Ağarın faiz isyanı

DYP lideri Ağar, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden faiz artırımı ile kurtulamayacağını savundu

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini savunarak, "Ülkemizin sorunlarını faiz artırımları ve sıcak para politikaları ile çözemeyiz" dedi.

DYP Genel Başkanı Ağar, Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) daveti üzerine SDÜ Kültür Merkezinde öğrencilere verdiği konferansta ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini savundi. Ağar, sorunların demokrasi ve hukuk kuralları içinde ve halktan da destek alınarak çözülebileceğini söyledi. Ülkenin sorunlarının çözümü için temel konularda uzlaşma gerektiğini kaydeden Ağar, şöyle konuştu:

"Ülkede böyle bir uzlaşma kültürü yok. Dolayısıyla sorunlara çözüm de yok. Ancak bunu söylerken ülkemizin geleceğinin çaresiz olduğunu kabul edemeyiz. Ülkemizin sorunlarını faiz artırımları ve sıcak para politikaları ile çözemeyiz. Bu tip politikalar daha çok işsizlik, daha çok güvenlik problemi ve daha çok sıkıntı yaratır.

Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların ortaya koyduğu tablo demokrasinin dışında hiçbir şey olmayacağıdır. Türkiye'nin bütün sorunlarının çözümü vardır ve bunun için demokrasinin sağladığı özgürlük ve hukuk zemininin iyi kullanılması gerekir. Ayrıca, bu noktada gerçek iradenin ve gücün sadece millette olduğunu da unutmamak gerekir."

Ağar, iktidarın uyguladığı politikalarla, Türkiye'nin iyi yönetilmediğinin net olarak ortada olduğunu iddia ederek, şu görüşleri dile getirdi:

"Ülkemizde yanlış politikalar yüzünden cari açık azalacağına, artmaktadır. Ancak Hükümet bunu bir problem olarak görmemektedir. İşte sorun da burada başlamaktadır. Türkiye, borç alarak, sıcak para politikalarıyla yoluna devam edemez. Bu daha fazla işsizlik ve sıkıntı demektir."