BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te flaş fezleke gelişmesi Demirtaş'a büyük şok

Meclis'e bazı milletvekillerine ait 43 dokunulmazlık dosyası geldi. Meclis'teki dokunulmazlık dosyası sayısı 550 oldu. Hakkında en fazla dokunulmazlık dosyası bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.

Abone ol

Meclis'te yine dokunulmazlık dosyası trafiği yaşanıyor. TBMM'ye bazı milletvekillerine ait 43 dokunulmazlık dosyası daha gelerek Karma Komisyon'a sevk edildi. Böylece dosya sayısı 550'ye ulaştı.

Bazı milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 43 Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna havale edilen dosyalar, "gelen kağıtlar" arasında da yerini aldı. DEMİRTAŞ VE BULDAN'IN DOSYASI TBMM'DE

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş ile, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul milletvekili Pervin Buldan'ın da dokunulmazlık dosyalarıda Meclis'te. TBMM'de dosyası bulunan diğer HDP'li vekilleri ise şöyle:

Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora,

Van milletvekilleri Tuğba Hezer Öztürk ve Adem Geveri,

Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Faysal Sarıyıldız ve Ferhat Encu,

Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve İmam Taşçıer,

Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk,

Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Osman Baydemir,

Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman,

Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan,

Tunceli Milletvekili Alican Önlü,

Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Nihat Akdoğan bulunuyor.

EN FAZLA DOKUNULMAZLIK DOSYASI DEMİRTAŞ'TA

Gelen 43 dosyanın 5'i, TBMM'de hakkında en fazla dokunulmazlık dosyası bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait. Demirtaş'ın bir dosyasında, bazı HDP'li milletvekilleri de yer alıyor.

DOKUNULMAZLIK DOSYASI SAYISI 550

Yasama dokunulmazılığı kaldırılması istenenler arasında ayrıca CHP Genel Bakan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar ve Serdal Kuyucuoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Ali Balbay, Musa Çam ve Atila Sertel, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın,CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan, Gürsel Tekin ve Aykut Erdoğdu, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok,
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile stanbul Milletvekili Mehmet Metiner de bulunuyor.

Gelen dosyalarla birlikte Meclisteki dokunulmazlık dosyası sayısı 550'ye ulaştı.