BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Beratcan'ın annesi sonunda konuştu! Cinayetle ilişkim...

Beratcan'ın annesi ile ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Dün gece kaldığı sığınma evinden tutuklama kararı ile götürülen anne Türkan Karakütük, bugün cinayetle ilgili merak edilen soruya cevap verdi.

Abone ol

Beratcan'ın annesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Dün akşam kaldığı sığınma evinden savcının tutuklama kararı ile alınan Türkan Karakütük bugün cinayetle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada, serbest kaldıktan sonra savcının itirazı üzerine bir üst mahkeme tarafından hakkında, 'tutuklamaya yönelik yakalama kararı' çıkarılan, anne Türkan Karakütük adliyeye gönderildi. Türkan Karakütük, Gayrettepe Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Karakütük, gazetecilerin 'cinayetle bir ilişkiniz var mı' şeklindeki sorusuna 'yok' yanıtını verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, anne T.K'nin serbest bırakılmasına ilişkin yapılan itiraz kabul edildi.

 Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye iştirak" suçundan Beratcan'ın annesi T.K. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

'CİNAYETLE İLİŞKİNİZ VAR MI' SORUSUNA CEVAP VERDİ

Türkan Karakütük, Gayrettepe Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Karakütük, gazetecilerin 'cinayetle bir ilişkiniz var mı' şeklindeki sorusuna 'yok' yanıtını verdi.



Kartal'da ilkokul öğrencisi Beratcan'ın, 9 Mart'ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine, ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu.

 Savcılığın itiraz dilekçesi, serbest bırakılma kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmişti.

ANNE T.K. GÖZALTINA ALINDI

Önceki gün serbest bırakıldıktan sonra bir kadın sığınma evinde kaldığı öğrenilen T.K. Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin savcının talebi üzerine verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" üzerine polis ekibi tarafından akşam saatlerinde gözaltına alındı. Anne T.K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra saat 23.00 sıralarında Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Geceyi nezarette geçiren T.K. sabah Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.