BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.441,00
HABER /  GÜNCEL

Meclis önünde kadınlar için eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, TBMM’de görüşülecek olan yeni yargı paketi öncesi kadın cinayetlerine en ağır ceza veril...

Abone ol

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, TBMM’de görüşülecek olan yeni yargı paketi öncesi kadın cinayetlerine en ağır ceza verilmesi konusunda hükümete çağrı yaptı.
TBMM Dikmen kapısı girişine toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, TBMM’de görüşülecek olan yeni yargı paketi öncesi kadın cinayetlerine en ağır ceza verilmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu.
Eyleme destek veren CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, kadına karşı işlenen şiddet ve cinayetlerin durdurulması ile ilgili seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirterek, “Maalesef kadına karşı işlenen cinayetler ve Türkiye’de iş kazaları bu tür cinayetler ve devlet şiddeti durdurulamıyor. İçimizdeki şiddete hiçbirimiz son veremiyoruz. Bu şiddet sürdüğü sürece ve bu şiddettin karşılığında ağır cezalar uygulanmadığı sürece şiddet hala devam ediyor olacak. Ağır cezalar belki tek başına bir çözüm getirmeyecek. Şiddete yönelmemizin nedenleri tam olarak ortadan kalkmayacak. Kadınlar ölmeye, işçiler ölmeye devam edecek” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
(İHA)