BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.409,08
HABER /  GÜNCEL

Türkiye dünyaca ünlü dergilerde

Dünyaca ünlü acentelerin, seyahat dergilerinin ve tarih-kültürel yayınlar için giderek daha çok ilgi odağı olan Türkiye, şimdi de Sırp okuyu...

Abone ol

Dünyaca ünlü acentelerin, seyahat dergilerinin ve tarih-kültürel yayınlar için giderek daha çok ilgi odağı olan Türkiye, şimdi de Sırp okuyucuların beğenisine sunuldu. Sırbistan’ın en ünlü magazin dergisi Gloria, Türkiye özel eki çıkardı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için iletişim araçlarını etkin kullanımına devam ediyor. Dünyaca ünlü acentelerin, seyahat dergilerinin ve tarih-kültürel yayınlar için giderek daha çok ilgi odağı olan Türkiye, şimdi de Sırp okuyucuların beğenisine sunuldu. Sırbistan’ın en ünlü magazin dergisi Gloria, Türkiye özel eki çıkardı. Her sayısında 100 binden fazla okuyucuya ulaşan Gloria, “Travelling to Turkey” başlığıyla hazırladığı 16 sayfalık ekinde hedef kitlesine bir Türkiye dünyası sunuyor. Ünlülerin yaşamları, yeme-içme ve seyahat başlıklarına yer veren dergi Türkiye ekinde, İstanbul, Antalya, Bodrum, Ölüdeniz, Fethiye, Kaş ve Pamukkale gibi en çok ziyaret edilen destinasyonları tanıttı. Ayrıca, ünlülerin Türkiye ile ilgili düşüncelerini içeren röportajlarında olduğu ekte, dünyaca ünlü Sırp şarkıcı Goca Trzan da, Türkiye’nin kendisinin favori tatil bölgesi olduğunu belirtti. Ünlü şarkıcı ayrıca, Türk mutfağının zenginliği ve Türk misafirperverliğine vurgu yaptı.
Zengin tarihi birikimi ve eşsiz tatil bölgeleriyle dünyanın sayılı destinasyonları arasında yer alan Türkiye, daha önce de İtalya, Amerika, İngiltere, Almanya, Rusya ve daha birçok ülkede ünlü dergilerin okuyucularıyla buluşmuştu.
Son olarak İstanbul da ABD’nin en önemli seyahat dergilerinden Travel and Leisure’ın mayıs sayısında kapak oldu.
(İHA)