BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,96
HABER /  GÜNCEL

İşte Türkiye’nin Robin Hood amcası

Gaziantep’te yaşamını sürdüren Abdulkadir Şahtah, 8 yıldır sokak sokak dolaşarak topladığı yardım malzemelerini fakirlere dağıtıyor. <br/>68...

Abone ol

Gaziantep’te yaşamını sürdüren Abdulkadir Şahtah, 8 yıldır sokak sokak dolaşarak topladığı yardım malzemelerini fakirlere dağıtıyor.
68 yaşındaki yarım asırlık çınar Abdulkadir Şahtah’ın Allah rızası için yaptığı bu iş, zenginlerden topladığı paraları fakirlere dağıtan roman kahramanı ‘Robin Hood’ karakterini kısmen de olsa anımsatıyor. Şahtah, topladığı yardım malzemelerini, yaklaşık 50 mahalleyi sokak sokak dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ekmek israfının da önüne geçmeye çalışan Şahtah, çöplerden toplanan ekmekleri mütevazi dükkanında hayvan besicilerine satarak paraya çeviriyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Zenginlerden topladığı her türlü yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışan 68 yaşındaki Abdulkadir Şahtah, evinde beslediği tavukların yumurtalarını da kadar fakirlere dağıtıyor.
Öksüz ve yetim çocukların okul harçlıklarına kadar veren Abdulkadir Şahtah, bu işi yapmaktan duyduğu hazzı kelimelerle ifade edemeyeceğini belirtti. Önceden kahvehane işlettiğini ve bir anda kahvehaneciliği bırakarak, kendisini bu hayır işlerinin içerisinde bulduğunu kaydeden Abdulkadir Şahtah, “Bu işlere başlayalı 8 seneye yaklaştı. Önceden kahvehanecilik yapıyordum. Antep’te 40-50’ye yakın mahalleyi dolaşarak yardım topluyoruz. Topladığımız yardımları fakir fukaraya dağıtıyoruz. Fakirleri tanıyoruz, onlarla tanışıyoruz. Elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Zenginlerden aldığımız yardımları fakirlere dağıtıyoruz. Kendi motosikletimle tüm mahalleleri dolaşıyorum. Cenaze evlerinden yemek verenler oluyor. Et verenler, bulgur simit verenler oluyor. Ne verirlerse ayırt etmeden hayırseverlerden aldığımız ürünleri yardıma muhtaç ailelere ve kişilere dağıtıyoruz” dedi.
Anne babası vefat etmiş yetim çocuklara baktığını ve bu işi sadece Allah’ın rızası kazanmak amacıyla yaptığını aktaran Şahtah, “Anne babası vefat etmiş yetimlerimiz var. Yetim kalmış çocuklarımız var. Elimize geçtiği kadar zengin vatandaşlarımızın verdiği yardımları onlara ulaştırıyorum. Bu işi yapmaktaki tek amacım Allah rızası. Para karşılığında veya birilerinden bir şey beklediğim için bu işi yapmıyorum. Hiçbir yerden yardım almıyorum. Birileri beni takdir etsin diye yapmıyorum bu işi. Sadece Rabbimin rızasını kazanmak için yapıyorum” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK HAYALİ HACCA GİTMEK
Şahtah, en büyük hayalinin hacca gitmek olduğunu ve kısmet olursa bu sene umreye gideceğini söyledi. 68 yaşındaki Şahtah, yaptığı işten duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle dile getirdi: “En büyük hayalim hacca gitmekti. İnşallah nasip olursa bu sene umreye gideceğim. Ne kadar çok yardım yaparsam o kadar büyük bir huzur duyuyorum. Beni hacca götürseler o kadar mutlu olmam belki de.”
(İHA)