BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cemaat sorusuna Özgür Özel'den yanıt

Başbakan Erdoğan Balyoz Raporu için 'Pensilvanya niye yok' demişti. CHP'li milletvekili Özgür Özel, İnternethaber.com üzerinden yanıt verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Geçtiğimiz gün, CHP Cezaevi İzleme Komisyonu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in cezaevindeki arkadaşlarına ‘Hiç merak etmeyin, bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğim’ diye söz verdiğini, daha sonra ‘Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı’ şeklinde bir mesaj yolladığını öne sürmüştü. 

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in Cezaevi Komisyonu'nun açıklaması sırasında kullandığı bu ifadelere yanıt gecikmemiş, Türk Silahlı Kuvvetleri, açıklamanın ardından gün içinde yanıt vermişti.

Silahlı Kuvvetler'den yapılan iki cümlelik açıklamada, "Genelkurmay Başkanına atfen söylenen ifadelerin tamamı gerçek dışı olup konu adli makamlara aktarılmıştır" denmişti.

Bu açıklamanın ardından dün grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan da bu konuya değinmiş ve CHP'yi suçlamış ve şöyle demişti:

"CHP’de bu sorgulamadan kurtulmak için farklı gündemlere sarılıyor. Kendisini temize çıkartmaya çalışıyor. Kamuoyunda Balyoz davasıyla ilgili rapor hazırlamışlar. Yeni dostları yol arkadaşları olan Pensilvanya örgütüne en küçük bir eleştiri yok. Bütün sorumluğu hükümete Genelkurmay’a Yargıtay’a yıkma peşindeler. Genelkurmay başkanına hakaret ettiler. CHP de artık haşhaş almaya başlamış. Yeni yol arkadaşlarına çok hızlı uyum sağladılar. Genelkurmay başkanlığımız gerekli açıklamayı yaptı. Dava açacaklarını ifade ettik. Biz de bunun peşini bırakmayacağız. Yargı önünde hesabını elbette soracağız. " 


İNTERNETHABER'e konuşan CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

SÖZLERİN FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK

“Genelkurmay Başkanı hükümeti suçlamak yerine muhalefeti suçluyor. Peygamber ocağından almış olduğu erdem varsa görevini derhal bırakır. Kendisine Işık Koşaner’i, Erdal Ceylanoğlu’nu, Nusret Güner’i örnek almasını diliyorum”

“Genelkurmay ile ilgili söylediğimiz sözlerin fazlası yok eksiği var. Orgeneralliğe kadar yükselmiş insanlardan aldığımız bilgiler bunlar. Halen Genelkurmay karargâhında görev yapan rütbeli personel, aracı sıfatıyla cezaevine giderek Orgeneral Özel’in mesajlarını tutuklu komutan ve ailelere ilettiklerini biliyoruz”

ET BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRÜ KADAR OLAMAMIŞTIR

 “Bu işin sorumlusu hükümettir, paraleldir ama onlar kadar bu işe sessiz kalanlardır, sadece kendi ikbalini düşünüp ses çıkarmayan Genelkurmay Başkanı ve Karargâhıdır. Birçok davada kurumlar kendi mensuplarına sahip çıkarken Genelkurmay Başkanı, Et Balık Kurumu Genel Müdürü kadar olamamıştır. Askeri Casusluk davasında Hazine, Maliye Bakanlığı personeline sahip çıkmıştır ama Genelkurmay çıkamamıştır” 

PANİĞE KAPILIYOR

“Geçtiğimiz aylarda son olarak gittiğimiz bir askeri cezaevinde, bir tutuklu subay bize aynen, ‘Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, ‘Başbakan beni de kandırdı, benim iyi niyetimden yararlandı’ diye mesaj gönderdi’  Özel’in bu mesajı bütün komutanlara gönderdiğini biliyoruz. Bu ifadelerinin gerçek olduğunu bildiği için paniğe kapılıyor” 

"Açıklamaların tamamı gerçekdışı" diyen Başbakan'a Özel şu cevabı verdi:

"Bütün Balyoz tanıklarını mahkemede şahit olarak dinleteceğiz."

CHP milletvekili Özgür Özel, 11 Kasım 2013 tarihinde Nesrin Yılmaz'a verdiği röportajda Necdet Özel'i aynı konu yüzünden istifaya davet etmişti. İşte o röportaj...

13633.jpg