BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’dan sonra başbakan o olsun

Eski Milletvekili Tevfik Diker, 10 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Hazi...

Abone ol

Eski Milletvekili Tevfik Diker, 10 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine kadar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan olması gerektiğini söyledi.
Eski DYP Manisa Milletvekili Tevfik Diker, ”Geçen pazar günü yapılan AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan bazı dostlarımın anlattığına göre; toplantıya katılanların Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın Başbakan olmasını arzuladıkları imaları damga vurmuş. AK Parti’yi kuran 4’lüden Abdüllatif Şener AK Parti’den ayrılmıştı. Kurucular Gül ve Erdoğan da Başbakan oldu. Sayın Başbakan Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı olması halinde Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine kadar Arınç’ın da Başbakan olma hakkı doğmuş olmuyor mu? Manisalıların bunu ifade etmeleri ve dillendirmeleri doğal değil mi?" dedi.
Sayın Arınç bugün için Bursa Milletvekili olmasına rağmen siyasi geçmişiyle Manisalı olduğunu anlatan Diker, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bana göre de 10 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine kadar ki sürede Bülent Arınç Başbakan olmalıdır.”
(İHA)