BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mahkumlar badminton öğreniyor

Sinop cezaevinde mahkumlar milli takım hocasından badminton dersi alıyor.

Abone ol

Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumlar, Badminton Milli Takım Antrenörü Barış Boyer'den badminton dersi alıyor.

Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama kapsamında faaliyete geçen kapalı spor salonu ve çim sahada spor yapma imkanı bulan 26 mahkum, kısa sürede badminton sporcusu oldu. Boş zamanlarını spor yaparak geçiren mahkumlar, Badminton Milli Takım Antrenörü Barış Boyer'den de ders alıyor.

Mahkumların badmintonu çok sevdiklerini ve kısa süre içerisinde başarılı birer badminton sporcusu olduklarını Barış Boyer, amaçlarının badminton sporunu 7'den 70'e herkese tanıtmak olduğunu söyledi. Boyer, "Adalet Bakanlığı ile Badminton Federasyonu'nun ortaklaşa yürüttüğü bu çalışma neticesinde mahkumlarımız hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de spor yapma imkanı buluyor. Burada çok güzel bir hava yakaladık. Arkadaşlarımız badmintonu çok sevdiler ve her biri birer badminton sporcusu oldu" dedi.
Cezaevi Müdürü İbrahim Demir ise, cezaevinde yatan toplam 429 tutuklu ve hükümlülerin tamamının hafta içerisinde dönüşümlü olarak spor tesislerinden yararlandığını söyledi. Demir, "Burada futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi sporlarını yapabilen tutuklu ve hükümlülerimiz, şimdi badminton sporu da yapabiliyor. Milli takım antrenörümüz eşliğinde arkadaşlarımız çalışıyor. Gerçekten güzel bir ortam yakaladılar" diye konuştu.
Bu arada, badminton sporunu çok sevdiklerini belirten tutuklu ve hükümlüler, memleketlerine ve ailelerine selam gönderdi.