BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.394,92
HABER /  GÜNCEL

Patlama bombadan değil

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah Eminönü'ndeki patlamayla ilgili konuştu.

Abone ol

Eminönü Yeni Camii yakınındaki bir çöp konteynırında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Eminönü'nde 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, "Çöp konteynırlarının içine sprey ve cam şişeler de atılıyor, patlama sıcaktan meydana gelmiş olabilir" dedi.
 
Alınan bilgiye göre, Yeni Camii yakınındaki Turyol İskelesi'nin önünde alt geçidin çıkışındaki çöp konteynırında saat 10.15 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.  Şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre, çöp konteynırı yakınında bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, çevreden yetişen vatandaşlar ve olay yerine gelen ambulanslarla Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin kolunun kopmuş olabileceği bildirildi.

PATLAMA SICAKTAN OLABİLİR

Çöp konteynırında meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çöp konteynırlarının içine çeşitli malzemeler atıldığına dikkat çeken Cerrah, "Bunların içinde sprey ve cam şişeler de oluyor. Biriken metan gazları da var. Patlama olmuş. Metan gazından mı, parfüm şişelerinden mi olduğunu arkadaşlarımız araştırıyor. Yaralıların sağlık durumları iyi. Yaralılardan 2'si ses nedeniyle kulaklarından rahatsızlanmış; biri ayağından, diğer yaralı da kolundan hafif zarar görmüş" dedi.

Cerrah, bombanın da ihtimaller arasında yer aldığını ifade ederek, "Uzman ekiplerden herhangi bir bilgi almadan, gözle bakarak "bomba" demem yanlış olur. Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Patlama sıcaktan meydana gelmiş olabilir. Vatandaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olması sevindirici. İstanbul polisi olayı çözecektir. Polisimiz geçmişteki tüm olayları çözmüştür. Çevrede MOBESSE kameralarımız var. Onları da inceleyeceğiz. Bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Konunun çok fazla abartılmaması lazım" diye konuştu.

Öte yandan, patlamanın ardından Eminönü'ne sevk edilen polis ekipleri, çevrede geniş çaplı inceleme başlattı. Ekipler, Eminönü'nden Adalar başta olmak üzere Anadolu yakasının çeşitli noktalarına hareket eden vapurları sıkı bir kontrolden geçirdi. Yolcuların tahliye edilmesinin ardından vapurlarda arama yapıldı. Gerekli aramaların ardından yolcuların tekrar binmesiyle vapurlar yollarına devam etti.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Haldun Ertürk, Eminönü'nde meydana gelen patlamada yaralanan 4 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Doç. Dr. Ertürk, hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Hastanemizde 4 erkek yaralı var. 2'sinin hemen hemen hiçbir şeyi yok. Sadece sesten etkilenmişler. 2'sinin ise ufak tefek sıyrıkları var. Bu 2 kişiden birinin kolunda 4-5 santimetrelik kesi var. Yaralıların hiçbirinin hayati tehlikesi yok. Bir saat sonra taburcu edebiliriz'' dedi.    Bu arada, olayda yaralanarak hastaneye getirilen kişilerin Muharrem Naz (48), İsmet Özüpek (54), Çağatay Peren (21) ve Mustafa Tarakçı (32) oldukları öğrenildi.