BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Mahalle sakinlerinin son umudu basın!

Maltepe'de defalarda yaşanan hırsızlık olaylarından muzdarip olan mahalle sakinleri seslerini polise duyuramadı.

Abone ol

Maltepe Aydınevler Mahallesi sakinleri, son zamanlarda artan hırsızlık olayları karşısında polis yerine medyadan yardım istedi. Polise defalarca müracaat ettiklerini ancak hırsızlık olaylarının ardı arkasının kesilmediğini söyleyen mahalle sakinleri, son çare olarak akıllarına basın mensuplarının geldiğini dile getirdi.

Mahalle sakinleri adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Diri şunları söyledi; "Mahallemizde yıllardan beri hırsızlık olayları her geçen gün artarak büyüyor. Kural tanımayan hırsızlar, evlerden çaldıklarıyla yetinmeyerek kapılarımızı pencerelerimizi dahi söküp götürüyor. Mahallemizde bir polis merkezinin olmayışı; Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çağrılarımıza kısmen kayıtsız kalması bizleri üzmektedir. Polise defalarca müracaat etmemize rağmen mahallede yeteri kadar önlem alınmadı. Önlem alınmadığı gibi polisin, hırsızlık olaylarının üzerine gitmediğini düşünüyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı mal güvenliğimiz olmadığı gibi can güvenliğimizden de endişe eder hale geldik. Bu nedenle artık polise gitmek yerine Türk basınından yardım bekliyoruz."

Açıklamadan sonra mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlardan birisi,

"Hırsızlar çaldıklarını götürürken kendisini engellemeye çalışan vatandaşlara hatta polise bile saldırarak mukavemette bulunuyor. Polis de çoğu zaman canından korkarak onlara müdahale edemiyor. Bu nedenle zaman zaman hırsıza müdahale etmediklerini gözümüzle görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bizim mahallemizde yaşandığı kadar hırsızlık olduğunu sanmıyoruz. Öyle ki arabaların benzin depolarının kapaklarını bile göz göre göre söküp götürüyorlar. Eşim polise gitti, polis ona "kendi kendinizi koruyun" anlamında saçma bir yanıt vermiş."

Bir başka Aydınevler sakini ise şöyle konuştu :"Hırsızlar evimin demir kapısını söküp, bahçedeki Pazar mallarımı çalıp giderken mahalle halkı kendilerini görüp arkalarından gelen polis ekibine bildiriyor. Ancak polisler hırsızlar yaya olduğu halde arkalarından gidip yakalamıyor. Bunun nedenini polise sorduğum zaman (Mesaimiz bitip sivil olarak gezdiğimiz zaman onlar bizi kıstırdıklarını bizi kim kurtaracak). Polis bile onlardan korkuyorsa düşünün artık. Ancak bazı polislerin onlara bilerek göz yumduklarını gözlerimle gördüm."

Mahalle sakinleri açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.