BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dev arama motoru Google'a şok!

Dünyanın dev arama motoru Google AB'nin merceği altına girdi. Google hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

AB piyasa düzenleyicilerinin online reklam ve aramalarla ilgili olarak dev arama motoru Google Inc. hakkında soruşturma başlattığı iddia edildi.

İddiaya göre, internette yapılan arama sonucunda Google, rakip reklamları aşağıda tutuyor ya da rakip reklamlar konusunda kısıtlamalara gidiyor. Şirket bunu yaparken bu reklamları içeren web sitelerine girişleri de engelleyebiliyor.

KOMİSYONUN ÖNCELİKLİ KONUSU

Avrupa Komisyonu bu incelemeyi öncelikli bir konu olarak gündeme alacak. Ayrıca, söz konusu durumun (reklam ortaklarıyla yapılan bir anlaşmadan kaynaklanan) bir zorunluluk olup olmadığı da kontrol edilecek.

AB düzenleyicileri ayrıca, Google'ın bulunduğu hakim pozisyonunu (ki dünyanın en büyük arama motoru) istismar edip etmediğini de inceleyecek. Yani rakip fiyat karşılaştırma siteleri üzerinden kendi hizmetlerini teşvik edip etmediğine de bakılacak.

ANTİ TRÖST BAŞVURUSU
İngiliz fiyat karşılaştırma sitesi Foundem, Fransız legal arama motoru Ejustice.fr ve Microsoft Corp.'un servis sağlayıcısı Ciao şubatta Google'a karşı  anti tröst başvurusu yaparak şikayetçi olmuştu.