BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.435,76
HABER /  DÜNYA

Maçın hakimiydik

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, karamboller dışında maçın geneline hakim olduklarını belirterek, kazandıkları için mutlu oldukla...

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, karamboller dışında maçın geneline hakim olduklarını belirterek, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay maçın ardından düzenlediği basın toplantısında karşılaşmaya çok istekli ve heyecanlı başladıklarını ifade ederek, “Sanırım oyunu sonuna kadar forse ettik. Karamboller dışında müsabakanın tümüne hakim olduğumuzu düşünüyorum. Müsabakayı kazanarak üç puanı aldığımız için evimize mutlu dönüyoruz. Rakibin saha içerisinde hareketliliği yüksek oyuncularla zaman zaman bizi zorladığını söyleyebiliriz. Ancak müsabakadaki kompakt yapıyı koruyarak topa göre yaptığımız eylemler disiplinimizi ortaya çıkardı” şeklinde konuştu.
Akçay, maç için yaptıkları rotasyonda oyuncularının sergilediği performanstan memnun olduğunu söyleyerek, “Yüzde 80 oyuncularımdan istediğim verimi aldığımı söyleyebilirim. Ocak ayındaki ara transfer döneminden sonraki süreçte takımımızın oyun formatı üzerinde bazı değişikliklere gidereceğiz. Oyuncuların bazı pozisyonlarda oynama yeteneklerini geliştiriyoruz. Bunun için Avrupa ve Türkiye kupası maçları bizim için önemli bir deneyim yeri oluyor” diye konuştu.

BOSİNGWA “DEPLASMANDA ALINAN ÜÇ PUAN ÇOK ÖNEMLİ”
Bordo -mavili formayı ilk kez giyen Jose Bosingwa, çok önemli bir engeli aştıklarını belirterek, “Avrupa liginin ilk maçında deplasmanda oynadığımız maçta böyle bir ortamda yenik duruma düştüğümüz bir maçı çevirmek bizim için çok önemliydi. Deplasmanda alınan üç puan bizim bundan sonraki maçlarda yapacaklarımız için bir göstergeydi” dedi.Yıldız oyuncu oyundan ise kendi isteğiyle çıktığını da belirtti.

YUSUF “GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK”
Trabzonspor’a galibiyeti getiren golü atan Yusuf Erdoğan ise üst düzey bir maç oynadıklarını vurgulayarak, “Çok iyi bir başladığımız bir oyunda talihsiz bir gol yedik. Hemen golü bulduğumuz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Güzel bir başlangıç yaptık. Önce Kayseri maçını oynayacağız ardından Avrupa ligine yeniden odaklanacağız” dedi.

APOLLON LİMASSOL CEPHESİ
Apollon Limassol Teknik Direktörü Christakis Christoforou ise rakibin etkili oyununa karşılık veremediklerini belirterek, “Rakibin hızlı oyuncuları vardı. Ve skoru bu oyuncular belirledi. Ben oyuncularımın performansından memnunum. Kaybettiğimiz için ise üzgünüz.Önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi

COLMAN SAKATLANDI
Trabzonspor’un Arjantinli futbolcusu Gustavo Colman, cezasının bitmesinin ardından Apollon Limassol ile oynanan maçta ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Ancak karşılaşmanın ilk yarısında ayağına darbe alan Colman, sol arka adalesindeki çekme nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı. Futbolcunun durumu yarın yapılacak olan kontrollerden sonra netlik kazanacağı öğrenilirken oyuncunun oynayamadığı için üzgün olduğu belirtildi.
(İHA)