BIST 9.890
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.450,03
HABER /  DÜNYA

Londra'da satırla asker doğradılar

Londra'da satır ve silah taşıyan iki saldırgan, bir askeri olduğu sanılan bir kişiyi sokak ortasında öldürdü.

Abone ol

İngiliz polisi olayın terörist bir saldırı olduğundan şüphelenirken İngiltere Başbakanı David Cameron Fransa gezisini yarıda keserek hükümeti acil ulusal güvenlik toplantısı yapmak üzere topladı.

Londra'nın güneydoğusundaki Woolwich'de kışla yakınlarında meydana gelen olayda, sonradan asker olduğu açıklanan bir kişi kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğradı.

CESEDİ CADDEYE BIRAKTILAR
Satırla saldırdıkları öğrenilen kişiler polis tarafından etkisiz hale getirilirken İngiliz basınına konuşan görgü tanıkları saldırganların askeri öldürdükten sonra cesedini sokağa bıraktıklarını söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron saldırıyı 'şok edici' olarak yorumlarken, polisin olayla ilgili inceleme yaptığını, ancak büyük bir olasılıkla terörist bir saldırı olduğu yönünde işaretler olduğunu açıkladı. Sadece acil durumlarda toplanan 'kobra' toplantısına başkanlık eden İçişleri Bakanı Teresa May ise saldırıyı 'barbarca' olarak yorumladı.

İngiliz TV kanalı ITV, bir cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri yayınladı. Videoda siyahi bir adamın elinde kanlı bir bıçağı tuttuğu görülüyor. Kanal ayrıca Nijerya kökenli olabileceği ifade edilen adamın 'Sizinle savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yapmamızın tek nedeni Müslümanların her gün ölmesi. Bu İngiliz asker, göze göz, dişe diş' dediğini aktardı. İngiliz basını görüntüleri yayınlarken adamın cihad çağrısı yaptığını iddia etti.

Guardian gazetesi ise LBC radyoya konuşan bir görgü tanığının 'bu zavallı adamı kesiyorlardı, doğruyorlardı' dediği öğrenildi. Polis saldırının gerçekleştiği caddeyi güvenlik çemberi altına aldı.

MÜSLÜMANLARDAN BİRLİK ÇAĞRISI
Olayın duyulmasının ardından İngiltere'deki Müslüman kuruluş ve derneklerden saldırıyı kınayan açıklamalar geliyor. İngiltere Müslüman Konseyi yaptığı açıklamada, barbarca olarak nitelendirdiği saldırının İslam ile ilgisi olmadığını belirterek Müslüman ve Müslüman olmayanlara nefrete ve düşmanlığa karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı.