BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.388,85
HABER /  DÜNYA

Atlı jandarmalar göreve hazır

Nevşehir’deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’na bağlı özel eğitimli atlar ve deneyimli binicilerinden oluşan 2 atlı...

Abone ol

Nevşehir’deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’na bağlı özel eğitimli atlar ve deneyimli binicilerinden oluşan 2 atlı Jandarma timi, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinin Beldibi bölgesinde hizmet vermeye başladı.
Uzman jandarmaların bindiği “Şafak” ve “Rehber” isimlerindeki atlardan oluşan ekip, motorlu araçlarla jandarma ekiplerinin giremediği bölgelerde, kapkaç, hırsızlık gibi asayiş olaylarına karşı kısa sürede müdahale edilebilmesini, turistlere de yardımcı olabilmeyi sağlayacak. Beldibi Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı olarak çalışacak Atlı Jandarma Ekipleri sorgu da yapabilecekler.
Beldibi sahil ve caddelerinde görev yapan atlı jandarma birlikleri yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Turistlerin kimi ilgiyle atlı jandarmaları izlerken, kimileri de birlikte fotoğraf çektirdi.
Nevşehir’den atlarla birlikte Veteriner Asteğmen İsa Saç da Beldibi’ne geldi. Saç’ın, 40 günde bir gelerek atların genel kontrollerini ve bakımlarını gerçekleştireceği, Atlı Jandarma Ekibi’nin 15 Eylül tarihine kadar görev yapacağı bildirildi.
(İHA)