BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Leyla Zana yemin etmezse ne olacak? Zana'dan açıklama

Leyla Zana yemin edecek mi? Zana yemin etmezse durumu ne olacak? Merak edilen soruların yanıtı bulundu.

Abone ol

TBMM'de 26. dönemin açılışında yemine Kürtçe başlayan ve yemin metnindeki "Türk Milleti" ifadesi yerine "Türkiye Milleti" ifadesi kullanan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemini geçersiz sayıldı.

Oturumu en yaşlı üye sıfatıyla yöneten Deniz Baykal'ın yemini tekrar etmesi gerektiği yönündeki çağrıya Zana uymadı. Peki bundan sonra ne olacak?

leyla zana

MAAŞ ALACAK YASAMA FAALİYETLERİNE KATILAMAYACAK

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya, Habertürk TV'de yaptığı değerlendirmede, "Zana yemini tekrar etmezse milletvekili statüsü verilemez. Ancak milletvekili sıfatını korur. Oylamalara katılamaz, kullandığı oy geçersiz sayılır. Kanun teklifi veremez. Milletvekilleri Anayasanın 81'inci maddesi kapsamında metni doğru okumakla yükümlüdür" dedi.

ZANA: HER ŞEYİ GÖZE ALDIM

Kanal D'den İbrahim Gündüz, CNN Türk canlı yayınında HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yeniden yemin etmeyeceğini açıkladığını duyurdu.
 
İbrahim Gündüz, Leyla Zana'nın "Bu kadar genç ölürken sessiz kalamazdım. Bazı şeylerin değişmesi gerek, her şeyi göze aldım. Ayrıca önceki yemin töreninde de 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ifadesini kullanmıştım" dediğini aktardı.