BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.455,95
HABER /  DÜNYA

Kutsal İnek kavgasında polis öldürüldü

İnekleri kutsal kabul eden Hindularla polis arasında arbede yaşandı. Ormanlık alanda kemikleri bulunan Hindu grupları, polise taş ve sopa ile saldırdı. Gözünden yaralanan polis memuru hayatını kaybetti.

Abone ol

HİNDİSTAN'da çoğunluğu oluşturan Hindular inekleri kutsal kabul ediyor. Uttar Pradeş eyaletinde yaşayan ve köylerinde inek kesilmesini protesto eden sağcı Hindu ormanda inek kemiği bulunca iş çığırından çıktı. 

Hint yetkililerinin açıklamasına göre, olaylar Bulandshahr kasabasında ormanlık bir alanda inek kemiklerinin bulunmasından sonra başladı.

Polisin, ineklerin kesilmesini engelleyemediğini savunan kalabalık yolu trafiğe kapadı. Olay yerine giden polisi taş yağmuruna tutan kalabalık daha sonra ineklerin kemiklerini bir traktörle polis karakolunun önüne götürdü ve sorumluların bulunmasını istedi.

KARAKOLU ATEŞE VERDİLER
Karakolu ve bazı araçları ateşe veren kalabalığın, çatışmalarda gözünden vurulan polis müfettişi Subodh Kumar Singh'in hastaneye götürülmesini engellediği öne sürülüyor. Olayda 18 yaşındaki bir protestocunun da hayatını kaybettiği ve bazı polis memurlarının da yaralandığı belirtiliyor.

OKULLAR KAPATILDI
BBC Hintçe Servisi muhabiri Nitin Srivasta, olayların ardından bölgeye 1000'den fazla polis memurunun sevk edildiğini, okullar ve dükkanların kapandığını aktardı.

Srivasta, inek kesilmesi iddialarıyla bağlantılı saldırıların yoğunlaşmasına rağmen, polisin doğrudan ilk kez hedef alındığına dikkat çekiyor.

2015'te Dadri'de inek kestiği öne sürülen Mohammad Akhlaq adlı bir kişi linç edilmişti.