BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güney Amerika ziyareti dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda konuştu. ERdoğan, "AK Parti'nin İStanbul adayı Binali Yıldırım mı?" sorusuna ilk kez cevap verdi

Abone ol

G20 Zirvesi için gittiği Arjantin'den sonra Paraguay ve Venezuela'yı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Erdoğan burada düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, "AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım mı?" sorusuna ilk kez cevap verirken, İstanbul'daki ilçe belediye başkanlarının büyük bölümünün değişeceğini söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

- G20'de terörle mücadelede samimiyetin altını çizdik...

- Cumhurbaşkanı seviyesinde Paraguay ve Venezuela'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirdik.

- Paraguay'ın dost olduğunu gördüm, ilgileri memnun etti. Türkiye'de büyükelçilik açacaklarını söylediler. Aynı hassasiyeti biz de göstereceğiz. 

- G20 Zirvesi'ndeki ikili görüşmelerde gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi çokça konuşuldu.

- Venezuelalı askerlerin ve çocukların İstiklal Marşımızı okumaları manidardır. Çocukların birinin bayrağını yere düşürmesi üzerine Sayın Maduro'nun bayrağı yerden alıp çocuğa vermesi de unutulmaz bir nezakettir.

BAZILARI RAHAT DURMAZ, GÖRÜŞECEĞİZ... (Devlet Bahçeli ile ne zaman görüşecekler) Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz kaçınılmazdır. Yurtdışından Mehmet Özhaseki ile telefonla görüşmelerimiz oldu. Yarın bir gün yüz yüze görüşeceğiz. Teknik çalışmaları nereye kadar getirdiler ondan ayrıntılı dinleyeceğiz. Bazıları rahat durmaz, durmadan karıştırma çabası içine girer. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur ittifakını diri tutmamız gerekiyor" dedi.

AK PARTİ'NİN ADAYI BİNALİ YILDIRIM MI?.. (AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım mıdır?) Aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul en önemli ilimiz. Herşeyden önce benim aşkım olan bir il. Doğduğum büyüdüğüm, başkanlığını yaptığım, milletvekili seçildiğim bir il. O sebeple İstanbul'u çok önemsiyoruz.

- Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yapıyoruz. İlçelerimizde durum ne ona bakıyoruz.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK... İstanbul'da önemli sayıda ilçe belediye başkanının değişmesi söz konusu. Bu çalışmalar da devam ediyor.

- Ama bu arada Ankara da ihmal edilemez. TBMM'de bütçe görüşmeleri var. O süreci Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal daha tabii bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10 ile 22'si arasında yine sayın meclis başkanı götürecektir, yürütecektir, takip edecektir en azından.

-İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı şöyle bir yoluna koyduktan sonra vereceğiz.