BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.415,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş AK Parti'ye Erdoğan Köşk'e

2011'in siyasi senaryosunu yazan Ali Bulaç'a göre Erdoğan Köşk'e çıkacak Kurtulmuş AK Parti'nin başına geçecek.

Abone ol

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı süresinin dolmasına az bir zaman kala siyasi senaryolar dolaşıma girdi. İlk senaryo muhafazakar kesimin önem verdiği yazar Ali Bulaç'tan geldi...

Zaman gazetesinin önemli yazarlarından Ali Bulaç, Saadet Partisi'nde kongre ve sonrası yaşanan gelişmelerin nedeninin, Ankara kulislerinde dile getirilen bir iddianın olduğunu yazmıştı.

Bulaç, bu iddiaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıkması halinde Ak Parti'nin başına geçebilecek üç isimden birinin Numan Kurtulmuş olabileceğini, bunu farkeden Necmettin Erbakan'ın da kongrede karşı hamle yaptığını kaydetti.

Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen gazetenin dünkü sayısında "Saadet'te Derin Deprem" başlıklı bir yazı kaleme alan Bulaç, Milli Görüş'e mensup partilerin merkezi siyasetle karşılıklı etkileşiminin söz konusu olduğunu kaydetti.

Muhafazakar kesimin önem verdiği bir isim olan Bulaç, yazısında özetle şu ifadelere yer verdi: "...Beyaz listeye karşı yeşil bir listenin ortaya çıkması, genel başkanlığını Numan Kurtulmuş'un yapacağı bir partinin, geleneksel politik çizgisinde yoluna devam etmesi düşüncesinin ifadesiydi. Oysa bu, Kurtulmuş'un parti genel başkanlığına talip oluşunun sebeb-i hikmetine aykırıdır. Eski - geleneksel çizginin daha genç bir liderin diliyle devam ettirilmesinin makul bir tarafı yok... Şu var ki, ortada bir sorun var: Beyaz listede yer alan isimler, kendi kaynaklarıyla siyasi hareketi finanse edebilecek imkân ve güce sahip değildirler. Bütçeden yardım alamayan bir parti, ya önceki birikimlerini kullanacak veya yeni bağış kaynaklarını bulup harekete geçirecektir. Bu konuda avantajın yeşil liste tarafında olduğu açıktır.