BIST 10.725
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.531,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyamanlılar Bağcılar'da buluştu

Bağcılar Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında '7 Renk 8'nci Renkle Buluşuyor' etkinliği düzenledi.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile birlikte “7 Renk 8’inci Renkle Buluşuyor” projesi kapsamında Bağcılar belediyesinin iftar çadırında düzenlenen Adıyamanlılar gecesine Türkiye’nin 7 bölgeden 20 Vakıf ve dernek yöneticilerin yanı sıra yurt dışından Almanya, Kazakistan, Bosna Hersek ve Polanya dan gelen temsilciler katılarak, gökkuşağını andıran bir görüntü sergilediler.

Adıyamanlılar Vakfı Eğitim Kültür Komisyonu ve Adıyaman Belediyesi işbirliğince tertiplenen geceye Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, AK parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Adıyamanlılar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Gözgü, Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Karlı, Adıyamanlılar Vakfı Eğitim-Kültür Komisyonu Başkanı Abdulgani Tekin, Adıyamanlılar vakfı yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, kurum amirleri, dernek başkanları, işadamları, basın mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Halay çektiler

Adıyaman kültürünün yaşatıldığı gecede vatandaşlar, uzun süre davul zurna eşliğinde halay çekip oynarken, özelikle halayın başını çekerek güzel oyunu ile dikkat çeken işadamı Gökhan Bayram ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Adıyamanlı sanatçılardan Kerem, Yaman, Ramazan Garipses ve şair Ziya Taştan ise Adıyaman yöresine ait türkü ve şiirleriyle geceye renk katan isimler oldular.

Sunuculuğunu Adıyamanlılar Vakfı Medya Komisyonunda görev alan Gazeteci Feti Akar’ın sunduğu Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı kurucularından ve aynı zamanda Eğitim Kültür Komisyon Başkanlığını yapan Abdulgani Tekin, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği başta Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı olmak üzere, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal’a ve Eğitim Kültür Komisyonda görev alan bütün üyelere teşekkür etti.