BIST 10.747
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.528,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de AB projeleri toplantısı yapıldı

Niğde Valiliği'ne bağlı Avrupa Birliği Uyum ve Danışma Kurulu, üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Abone ol

Niğde'de, Avrupa Birliği Uyum ve Danışma Kurulu üçüncü toplantısını yaptı.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Polat Kara, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, şube müdürleri ve oda başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valiliği AB Proje Sorumlusu Ayşegül Çakmak Uğur, 2010 yılı Ocak ayında yayınlanan genelge ile Niğde Valiliği bünyesinde Avrupa Birliği'ne Uyum ve Danışma Kurulu oluşturulduğunu belirterek, kurulun düzenli olarak üç ayda toplandığını ve il genelinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi. Üçüncüsü yapılan toplantı ile çağrısı yapılacak 6 projenin tanıtılacağını ifade eden Uğur; "Niğde'de öncelikli olarak bir koordinasyon merkezi oluşturacağız. Ardından bu merkez aracılığı ile henüz çağrısı yapılmayan 6 proje için neler yapılabileceğini görüşeceğiz. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu AB projeleri bürosu ile gençlik projeleri üzerinde, Niğde Belediyesi yerel yönetimler ve kentsel projeleri üzerine, Niğde Üniversitesi ise gençlik projeleri ve akademik faaliyetlerde bu büroları etkin olarak kullanmaktadır. Niğde Valiliği olarak bizler de genellikle katılım öncesi ortaklık projeleri üzerine faaliyet gösteriyoruz" dedi.

Son başvuru tarihi 30 Kasım 2010 olan Sivil Toplam Diyaloğu Mikro Destek Hibe Programı ve 2010 yılı sonuna doğru çağrısı yapılacak 6 proje için toplamda 19 milyon 600 bin Euro hibe desteği alınabileceğine dikkat çeken Uğur; "Mikro destek hibe programı için son başvuru tarihimiz 30 Kasım. Ancak diğer altı proje için henüz çağrıya çıkmadık ve bu yıl sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. İçerisinde meslek standartlarının güçlendirilmesi, demokrasi, insan hakları ve vatandaşlık eğitimleri, kadına karşı şiddetin önlenmesi, engellilerin topluma kazandırılması ve kültürel konularda işbirliğinin geliştirilmesi gibi konu başlıklarının yer aldığı projelerde Türkiye genelinde yapılacak başvurulara 19 milyon 400 bin euro hibe desteği verilecek. Bizim önceliğimiz bu projelerden Niğde'nin aslan payını almasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul edilen gençlik projelerinin tanıtımı yapıldı.