BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,34
HABER /  GÜNCEL

Kürtler Vatikan'da Papa'yla buluştu!

Diyarbakır Kırklar Meclisi adına yazılan mektup, Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından Papa'ya verildi.

Abone ol

Diyarbakır'dan Papa Francesco'yu ziyaret eden ilk heyet olan Diyarbakır Kırklar Meclisi'nin Papa'ya verdiği mektupta Kürt sorununa yer verildi.

"KÜRTLER BOYUNDURUK ALTINDA"

Bölgede ilk kez çok dilli belediyeciliği başlatmasıyla tanınan merkez Sur İlçesi Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından oluşturulan, her din ve etnik kimlikten kişilerin yer aldığı "Kırklar Meclisi" heyeti 14 Mayıs'ta Vatikan'da protokolde kendilerine ayrılan bölümde Papa Francesco ile haftalık ayinden sonra görüştü. Papa'ya verilen mektupta Türkiye, Irak, İran ve Suriye'deki Kürtlerin 'boyunduruk altında' oldukları görüşü savunuldu.

2 SAYFADAN OLUŞAN AYRINTILI MEKTUP

Sur eski Belediye başkanı Abdullah Demirbaş heyetle birlikte hazırladıkları, Kırklar Meclisi'nin kuruluş amacı ve çalışmaları, Diyarbakır Surlarının UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması ve Kürtler'in yaşadığı acılara değinilen 2 sayfalık ayrıntılı mektubu Papa Francesco'ya verdi.