BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  GÜNCEL

Sendikalardan taşerona hayır eylemi

Kadıköy’de toplanan çeşitli sendika temsilcileri, “Taşerona Hayır” mitingi düzenledi. Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin anıldığ...

Abone ol

Kadıköy’de toplanan çeşitli sendika temsilcileri, “Taşerona Hayır” mitingi düzenledi. Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin anıldığı mitingde, üzeri siyah örtüyle kaplı tabut taşındı.
DİSK, KESK, TMMOB ve Türk-İş başta olmak üzere çok sayıda sendika üyesi gruplar Kadıköy’de bir araya geldi. Olası bir gerginliğe karşı miting alanında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kortej eşliğinde Kadıköy Meydanı’na yürüyüşe geçen grup, Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin isimlerinin yazılı olduğu pankart taşıdı. Haydarpaşa ve Ayrılıkçeşme yönlerinden ayrı ayrı yürüyüşlerine devam eden sendika temsilcileri, Soma’da hayatını kaybedenleri temsilen üzeri siyah örtüyle kaplı tabut taşıdı. Yürüyüşte “Soma’yı unutma” yazılı döviz taşıyan grup, sık sık slogan attı. Yürüyüşün ardından miting alnında, Soma’daki maden faciası sonrası çekilen görüntüleri izletildi.
Mitingde bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Soma’da hayatını kaybeden madencileri unutmayacaklarını söyledi. Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye işçi sınıfı Soma’da ki işçi kardeşlerine bir söz verdi. ‘Soma’yı unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedik” şeklinde konuştu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde miting alanından ayrıldı.
(İHA)