BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  GÜNCEL

Papa’dan İsrail ve Filistin’e barış çağrısı

Papa Francis, Ortadoğu gezisi kapsamında bugün geldiği Filistin’in Beytüllahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhu...

Abone ol

Papa Francis, Ortadoğu gezisi kapsamında bugün geldiği Filistin’in Beytüllahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i Ortadoğu’daki anlaşmazlıkları sona erdirmek için Vatikan’a dua etmeye çağırdı.
Ortadoğu gezisi kapsamında dün Ürdün’e giden Papa, ziyaretinin ikinci gününde Filistin’e geldi. Hazreti İsa’nın doğduğu yer olduğuna inanılan Beytüllahim’e gelen Papa Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Papa havaalanında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından karşıladı. İki tarafın görüşmesi sonrası açıklama yapan Papa, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmaların bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti. Batı Şeria’da kurulan duvarların bir an önce kaldırılması gerektiğini kaydeden Papa, Mahmud Abbas ve Şimon Peres’e seslenerek anlaşmazlıkların sona ermesi çağrısını yineledi. Papa ikiliyi bu meselenin çözümü için Vatikan’a dua etmeye çağırdı.
Mahmud Abbas ile olan görüşmesinin ardından Manger Meydanı’na gelen Papa burada binlerce kişiye seslenerek dua etti. Savaşın sona ermesi için dua eden Papa, Ortadoğu’da huzur olması için herkesi duaya davet etti. Filistin gezisi kapsamında Beytüllahim’deki mülteci kampında kalan çocuklarla da bir araya gelen Papa, binlerce Filistinli’nin İsrail-Filistin Savaşı sonrası sığınmak zorunda kaldığı kamplar hakkında bilgi aldı.
Papa Ortadoğu ziyareti kapsamında yarın İsrail’e geçerek gezisini tamamlayacak.
(İHA)