BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Küçük kesikler için evde tedavi devri!

Bedeninizin herhangi bir yerinde küçük bir kesik oluştu diye hastaneye gitmenize gerek yok.. Bakın Ayşe Hanım bu sorunu nasıl çözdü..

Abone ol

Bedeninizin herhangi bir yerinde küçük bir kesik oluştu diye hastaneye gitmenize gerek yok.. Bakın Ayşe Hanım bu sorunu nasıl çözdü..

Ayşe Hanım aile dostlarını yemeğe davet etmişti. O sabah bir sürü aksilik yaşadıktan sonra nihayet yemekleri hazırlamaya başlamıştı. Birkaç saati kaldığı için yemek yaparken bütün aksilikler üst üste geliyordu. 3-4 çeşit yemeği aynı anda yapmaya çalışırken sürekli eli ayağına dolaşıyordu. Telaşla soğanları doğrarken birden canının çok yandığını hissetti. Bıçakla elini kesmişti. Derin bir kesikten kanlar akıyordu. Peçete ile parmağını tuttu, sıktı ama kan giderek artıyordu.

Hemen Türk Telekom’dan aldığı acil sağlık paketini hatırladı ve 444 0 TIP numarasını aradı.. Hastanenin Acil Doktoru açtı telefonu..  Telefondaki bayan elinin kesildiğini, kanı durduramadığını, evde yalnız olduğunu, akşam misafirlerinin geleceğini ve bu yüzden hastaneye gelemeyeceğini söyleyerek yardım istedi. Doktor Ayşe Hanım’dan adres teyidi isterken bir yandan da, önündeki ekrandan daha önce var olan kayıtlı bilgilerini kontrol etti. Adresi teyit eder etmez hemen hazırda bekleyen ekibi eve doğru yönlendirmeye başladı. Doktor bu sırada Ayşe Hanım’a telefonda kanama kontrolünü uygulatarak daha çok kan kaybı yaşanmasının önüne geçti.

Ambulans Ayşe Hanım’ın evine ulaşınca ekip doktoru önce yarayı inceledi. Yaraya dikiş atılmasının uygun olacağını bunu uygulamak için de Ayşe Hanım’ın onayını istedi. Ekip yanında getirdiği cerrahi seti kullanarak Ayşe Hanım’ın parmağına dikiş attıktan sonra, ekip doktoru reçeteyi yazdı.   Ayşe Hanım yemeklerine devam edemese de akşam evinde misafirlerinin yanında olacaktı.