BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gazze Konvoyu Gaziantep'e ulaştı

İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'ye götürdüğü yardımları taşıyan yardım konvoyu Gaziantep'e ulaştı.

Abone ol

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırmaktan başka şansının olmadığını söyledi.

Filistin'e yönelik ambargoyu protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek için Hindistan'dan yola çıkan ve çeşitli Asya ülkelerinden aktivistlerin yer aldığı konvoy, Gaziantep'e ulaştı.

Konvoy, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Batı gişelerinde İHH yönetici ve üyeleri ile bir grup vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. Aktivistler, karşılamanın ardından Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde namaz kaldı, yemek yedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Oruç, yaptığı açıklamada, Filistin'in yanında yer alanların ''giderek büyüyen bir dağ'' olduğunu belirtti.

Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak için Hindistan'dan yola çıktıklarını vurgulayan Oruç, şöyle konuştu:

''İsrail, Akdeniz'e kanımızı akıttı, zannetti ki korkup vazgeçeceğiz. Biz orada Ali Haydar kardeşimizi bıraktık. Cengiz ağabeyimizi bıraktık. Biz İsrail'e çok güzel bir hediye verdik. Gaziantep'ten, Diyarbakır'dan, Siirt'ten, Muş'tan Selahattinleri verdik. Madem bizi öldürdünüz, şimdi de Selahattinlerle uğraşın. Biz ayrım yapmadan nerede bir mazlum varsa oradayız. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırmaktan başka şansı yok.'' 

Türkiye'deki bütün medya, siyasetçiler ile tüm vatandaşların Filistin'in yanında yer aldığını söyleyen Oruç, ''İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle dünyadaki tüm insanların nefretini kazandığını'' öne sürdü.

Geceyi Gaziantep'te geçirecek olan aktivistler, yarın Kilis Öncüpınar Gümrük kapısından Suriye'ye geçecek. Yardım konvoyu beraberlerindeki tıbbi ve çeşitli insanı yardımlarla Mısır üzerinden Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor