BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,66
ALTIN 2.386,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Mesleki eğitimin kalbi Almanya'da attı

Study Visit Projesi'nin Almanya toplantısı sona erdi. Projede Türkiye adına katılan Doç. Dr. Türk, Türk eğitim sistemi hakkında sunum yaptı.

Abone ol
Mesleki Eğitim ve küçük orta ölçekli işletmeleri konu alan Study Visit Projesi'nin Almanya toplantıları sona erdi. Toplantıya Türkiye adına katılan Doç. Dr. M. Sezai Türk, toplantıya Avrupa Birliği üyesi ülkelerin temsilcilerinin katıldığını söyleyerek, mesleki eğitim ile ilgili son gelişmelerin masaya yatırıldığını kaydetti.

Study Visit Projesi'nin Almanya ayağı geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantılarla sona erdi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yanı sıra Türkiye'den de katılımcıların yer aldığı proje toplantısında, mesleki eğitim ile küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarının yapıları ile mesleki personel istihdamı ele alındı.

Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecinde, mesleği eğitimin yanı sıra çok çeşitli alanlarda bilgi birikimlerinin paylaşımını sağlayan projeye Türkiye adına katılan Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. M. Sezai Türk, Almanya'nın Erfurt/Suhl şehrinde gerçekleştirilen projede 8 Avrupa ülkesinden katılımcıların bulunduğunu söyleyerek, birlik ülkeleri arasındaki eğitim birliğine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Programda; Türkiye'deki mesleki eğitim süreci, eğitim kurumlarının durumları, yeterlilik düzeyleri, personel durumu ve teknik alt yapı hakkında diğer birlik üyesi ülke temsilcilerine bilgi verildiğini anlata Türk, mesleki eğitim ile ilgili son gelişmelerin tartışıldığı toplantıların eğitim sistemimizin değerlendirilmesi açısından çok faydalı geçtiğini söyledi.