BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Saade'nin cenazesi ülkesine gönderildi

İzmir'de elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Yehya Saade'nin cenazesi ülkesine gönderildi.

Abone ol

Klip çekimi için geldiği İzmir Alsancak Garı'nda buharlı lokomotifin üzerinde yüksek gerilim hattındaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Lübnanlı yönetmen Yehya Saade'nin cenazesi Lübnan'a gönderildi.

İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü morgundan alınarak havalimanında THY Kargo'ya teslim edilen Saade'nin cenazesi THY'nin saat 17.00 uçağı ile İstanbul'a, oradan da aynı uçakla Lübnan'a gönderildi etti.

Klip çekim ekibinde yer alan Ahmet Selçuk Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetkililerin yardımıyla işlemlerin kısa sürede tamamlandığını belirterek, ''Türkiye'nin Lübnan büyükelçisi sürekli bizimle irtibat kurarak, yardımcı olmaya çalıştı. Dışişleri yetkilileri, İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün yardımı ile işlemler hızlandırıldı, yarını beklemeden tamamladık. Lübnan Başbakanı arayarak uçak gönderebileceğini söyledi ancak tarifeli uçakla cenazeyi nakledebileceğimizi bildirdik'' dedi.

Klip çekimi için İzmir Alsancak Garı'nda inceleme yapan Yehya Saade, dün görüntü açısı belirlemek için çıktığı lokomotifin üzerinde yüksek gerilim hattındaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.