BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  GÜNCEL

Küçük Gizem bu defa ağlattı

Geçen yıl sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çekilen görüntüleriyle internette tıklanma rekorları kıran 11 yaşındaki Gizem öldü.

Abone ol

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde şofbenden sızan gazdan zehirlenen kız kardeşlerden Gizem Bera Yüksel hayatını kaybetti, diğeri yaşam savaşı veriyor.

Gizem, katıldığı Beyaz Show’da da izleyenleri, zekası ve hazırcevaplığı ile ekrana kilitlemiş ve kahkahaya boğmuştu -İki küçük kız kardeş şofbenden sızan gazdan zehirlendi -Türkiye küçük Gizem’i zekası ile tanımıştı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel, 2010 yılı Şubat ayında Vali Şahabettin Harput'u ziyaretinde polis olmak istediğini söylemişti.

Alınan bilgiye göre, saat 22.00 sıralarında Yüksel ailesinin Arapzade Mahallesi’ndeki evinde meydana geldi. İrem Sılay Yüksel (12) ile Gizem Bera Yüksel (11), yıkanmak için banyoya girdi.

BANYODAN ÇIKAMADILAR

Baba Salih Yüksel yaklaşık 15 dakika seslerini duymadığı çocuklarını merak edince, anne Ayla Yüksel’den banyoya bakmasını istedi. Anne, İrem ve Gizem’in yerde hareketsiz buldu. Bunun üzerine Salih Yüksel, 112 Acil Servis’ten yardım istedi. Olay yerine gelen ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılan kardeşlere ilk müdahale burada yapıldı.

İrem ve Gizem’in şofben gazından zehirlendiğini haber alan yakınları Devlet Hastanesine akın etti. Gözyaşlarına boğulan 6 çocuk annesi Ayla Yüksel, yakınlarının yardımı ile ayakta kalabildi.

Endişeli bekleyiş sürerken İrem, ilk müdahalenin ardından Bursa’ya sevk edildi. İrem’in sevkinin ardından Bursa’ya götürülen anne, güçlükle ayakta durabildi. Bir süre sonra ise doktorlar, baba Salih Yüksel ve yakınlarına, Gizem’in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi. Acı haberi alan Gizem’in bazı yakınları feryat edip baygınlık geçirdi.

TÜRKİYE, GİZEM'İ ZEKASI İLE TANIMIŞTI

Bu gece hayata veda eden küçük Gizem’in, geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kırınca televizyon kanallarında üst üste haber olmuştu.

Türkiye, Orhangazi’de Atatürk İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencisi olan Gizem Bera Yüksel’i 2010 yılında sosyal paylaşım siteleri ve internette tıklanma rekorları kıran görüntüleriyle tanıdı.

VİDEO YÜREKLERİ BURKMUŞTU

İzlenme rekorları kıran video görüntülerinde öğretmeninin kendisini, fakir bir öğrenci olduğu için değil, diğer arkadaşlarının başkanlığı sırasında, başkanlık görevini merak ettiği için sınıf başkanı seçtiğini söylemesi, videoyu izleyen milyonlarca insanın yüreğini burktu.

DERS ÇALIŞMALARI VE USLU DURMALARI İÇİN ÖĞÜTLER VERİYORDU

Bu görüntülerde arkadaşlarına ders çalışmaları ve uslu durmaları için öğütler veren Gizem, televizyon kanallarında da haber oldu.

Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı 6 çocuklu bir ailenin kızı olan Gizem’in, Kanal D’de yayımlanan Beyaz Show’daki konuşmaları ise Türkiye’yi kahkahaya boğmuştu. Programda Bursa Valisi’ne sitem eden Gizem daha sonra da Vali Şahabettin Harput’un konuğu olmuştu.

VALİNİN KALIBINA TÜKÜRMÜŞTÜ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Gizem Bera Yüksel 29 Ocak 2010'da Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a konuk olmuştu. Tam bir kahkaha tufanı yaşanan programda sınıf başkanı yardımcısı olan küçük kızın sözleri ise Beyaz'a zor anlar yaşatmıştı. İşte o programda yaşananlar:

Öğretmeninin canlı yayına çıkmasına izin vermeyen valiliğiğe sitem etti. Gizem Bera Yüksel, "Bizim Cemal Akkuş öğretmenimiz var. Ona buradan kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum. Onu bu canlı yayına koyamadılar. Valilik izin vermemiş. Onların kalıplarına tüküreyim. Orada oturuyorlar sıcak yerde. Benim öğretmenimden ne istedin" diye konuştu.

GÜLMEYİN HA

Beyazıt Öztürk eliyle minik Gizem'in ağzını kapatarak konuşmasını engelledi. Küçük kızın yaşadıklarını anlatırken gülen stüdyodakileri ''Gülmeyin ha!!!'' diyerek de azarladı.

DÜMDÜZ GİDİYOR

 

Gizem Bera Yüksel'in sözleri üzerine Beyazıt Öztürk, “Sinir var, büyük sinir, Gizem'i bırakırsam dümdüz gidiyor” dedi. Gizem’in sözlerinden korkan Beyazıt Öztürk, daha sonra konuşmak isteyen Gizem’in söyleyeceklerini önce kulağına anlatmasını istedi.

BEYAZ ÇOK GEVEZE

Gizem Bera'yı susturmak ne mümkün. Kendisiyle oynadığını fark eden Gizem, Beyaz'ı fena bozdu.. Ardakaşlarına ve sevdiklerine selam söylerken araya giren Beyaz'a tepkisini anında gösterdi.

Gizem Bera "Sen de her şeyi anlatmasan olmaz mı?" Sus bi! Bu çok geveze arkadaşlar" deyince stüdyodaki konuklardan alkış aldı.

VALİYE POLİS OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel, 2010 yılı Şubat ayında Vali Şahabettin Harput'u ziyaretinde polis olmak istediğini söylemişti.

Bu gece hayata veda eden küçük Gizem, geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kırınca televizyon kanallarında üst üste haber olmuştu. Türkiye, Orhangazi'de Atatürk İlköğretim Okulu'nda 4. sınıf öğrencisi olan Gizem Bera Yüksel'i 2010 yılında sosyal paylaşım siteleri ve internette tıklanma rekorları kıran görüntüleriyle tanıdı.

İzlenme rekorları kıran video görüntülerinde öğretmeninin kendisini, fakir bir öğrenci olduğu için değil, diğer arkadaşlarının başkanlığı sırasında, başkanlık görevini merak ettiği için sınıf başkanı seçtiğini söylemesi, videoyu izleyen milyonlarca insanın yüreğini burktu.

Bu görüntülerde arkadaşlarına ders çalışmaları ve uslu durmaları için öğütler veren Gizem, televizyon kanallarında da haber oldu. Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı 6 çocuklu bir ailenin kızı olan Gizem'in, Kanal D'de yayımlanan Beyaz Show'daki konuşmaları ise Türkiye'yi kahkahaya boğmuştu. Gizem'in sorulara verdiği zekice karşılıklar ve hazırcevaplığı ilgi toplamıştı. Programda Bursa Valisi'ne sitem eden Gizem daha sonra da Vali Şahabettin Harput'un konuğu olmuştu.

2010 yılının Şubat ayında Harput'un özel konuğu olarak ailesiyle birlikte Valiliğe gelen küçük kız, bir anda herkesin sevgisini kazanmıştı. Televizyona birlikte çıktığı Havva isimli arkadaşı ile birlikte Vali Harput'un elini öpen ve çiçek veren Gizem, hayranlarıyla toplu fotoğraflar çektirmişti. Ziyarette konuşan Vali Harput, yaşanan anı ''Hakikaten muhteşem bir tablo'' olarak değerlendirmiş ve şu konuşmayı yapmıştı:

''Sizi çok beğendim, yani ikiniz o kadar çok pratik zekalı ve kabiliyetlisiniz ki hayran olmamak mümkün değil. Sizi görünce bu çocuklar herhalde geleceğin çok büyük insanı olacaklar dedim. Hocalarınızla da konuştum, sizin arkadaşlarıyla çok iyi geçinen, başarılı, terbiyeli ve çalışkan olduğunuzu söyledi. Sizleri tebrik ediyorum.''

Konuşmanın ardından Gizem, ''Gelecekte ne olmak istiyorsun?'' diye sorusunu yönelten Harput'a, ''Ülkeme faydalı bir meslek seçmek istiyorum. Polis olmak istiyorum'' şeklinde cevap vermişti.

Vali Harput ise, Gizem ve Havva'ya dönerek, ''İnşallah çok iyi yerlere geleceksiniz. Vali amcanızın desteği üniversiteye kadar devam edecek. Hep önünüze bakın, insanlığa, memlekete ve ailenize çok faydalı insanlar olacaksınız'' demişti. Dün akşam saat 22.00 sıralarında Arapzade Mahallesi'ndeki evlerinde aile fertleri tarafından banyoda baygın halde bulunan kardeşlerden İrem Sılay Yüksel (12), Orhangazi Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Bursa'ya götürülerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Gizem Bera Yüksel (11) ise Orhangazi Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.