BIST 9.909
DOLAR 32,46
EURO 34,69
ALTIN 2.434,33
HABER /  GÜNCEL

Korsan kanununu taksiciler beğenmedi

Taksiciler Kooperatifi Başkanı Can, düzenlemeyi beklediklerini, yasalaşması durumunda korsan taksiciliğin edeceğini savundu.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu’nda kabul edilen korsan taksiciliğe ilişkin düzenleme, taksici esnafını memnun etmedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, uzun yıllar bu düzenlemeyi beklediklerini, kanunun bu şekilde yasalaşması durumunda korsan taksiciliğin aynı şekilde devam edeceğini savundu. 

YASA BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILAMADI

İçişleri Komisyonu’nda korsan taksi ile ilgili düzenleme taksici esnafının tepkisine yol açtı. Uzun yıllardır bu düzenlemeyi beklediklerini aktaran Fahrettin Can, “Korsan taksi yakalandığında 537 lira ceza ve 15 gün trafikten men alıyordu. Şimdi ise birinci yakalanışında bin 600 lira, ikinci yakalanmasında ise 3 bin lira ceza verilecek. Üçüncü yakalanışında ise 15 gün trafikten men, 60 gün olarak uygulanacak. Bu yeterli değildir. Beklentimiz çok fazlaydı. 6 yıldır bu yasayı bekliyoruz. Çok da mücadele verdik. ‘Korsan taksiye hayır’ diye mitingler yaptık. Asla beklentimizi karşılamadı. İstiyorduk ki, korsan taksiye binenlere bin lira, araç sahiplerine ise birinci yakalanışlarında 2 bin 500 lira, ikinci yakalanışlarında 5 bin lira, üçüncüsü olursa ise trafikten men bekliyorduk.” dedi.

Korsan taksi konusunda tüm siyasi parti liderlerinin sözü olduğunu hatırlatan Can, düzenlemeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahale etmesini istedi. Can, bu haliyle geçerse hiçbir şeyin değişmeyeceğini dile getirdi.

'RENT A CAR ADI ALTINDA KORSAN TAKSİCİLİK YAPILIYOR'

Korsan taksiciliğin İstanbul’da Rent a car adı altında yapıldığını söyleyen Fahrettin Can sözlerini şöyle tamamladı: “Biz dedik ki ‘Rent a car’ların tarifi yeniden yapılsın. Rent a car, oto kiralamadır. Bunlar şoförlü araç verdikleri için rent a car’dan çıkıyor direk korsan taksicilik yapılıyor. Fakat herhangi bir değişiklik olmadı. Bu şekilde geçerse bizim beklentilerimize cevap vermeyecektir.”