BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.407,11
HABER /  GÜNCEL

'Tehdit' operasyonunda ikinci dalga

İzmir Polisi tarafından, iki hafta önce düzenlenen operasyonun devamında 27 kadın gözaltına alındı

Abone ol

İzmir Polisi tarafından, iki hafta önce düzenlenen ve 9'u muvazzaf asker, 20 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan 'fuhuş, tehdit ve insan ticareti' operasyonu kapsamında, asker ve iş adamlarıyla ilişkiye girdikleri iddia edilen 27 kadın gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 11 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen fuhuş, tehdit ve insan ticareti operasyonunda, 9'u muvazzaf asker, 27 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevkedilen 27 zanlıdan, aralarında 9 askerin de bulunduğu 20 kişi tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin bazı askerler, zengin iş adamları ve bürokratları, gizlice kaydettikleri uygunsuz görüntüleriyle tehdit ettikleri ve para vermeye zorladıkları ileri sürülmüştü. Polis, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yaptığı aramada, bu gizli kamera görüntülerine ulaşmıştı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla bir kez daha harekete geçen polis, bu kez şebeke elemanları tarafından fuhuş yaptırılan kadınları mercek altına aldı. Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şebeke kapsamında fuhuş yaptığı iddia edilen 27 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar Ahlak Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alındı. Kadınların, sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

İzmir Polisi tarafından iki hafta önce gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 9 muvazzaf asker ile 18 sivilin bulunduğu 27 kişilik şebeke çökertilmişti. Şebeke elemanlarının, ağlarına düşürdükleri kadınları kullanarak fuhuş yaptırdıkları, fuhuş yapmaya zorlanan kadınların birlikte olduğu iş adamları ile askerî ve sivil bürokratların uygunsuz görüntülerinin gizlice kaydedildiği, daha sonra bu görüntüler kullanılarak ilgili kişilerin tehdit edilerek menfaat sağlandığı ileri sürülmüştü.